Fenerbahçe, Mame Thiam İçin Kayserispor'a Haciz Gönderdi

23.08.2023 - 11:10 | Son Güncellenme: 23.08.2023 - 14:27

Son Dakika Haberleri: Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe, Mame Thiam transferinden kaynaklanan 76 bin Euro'luk borcunu ödemeyen Kayserispor'a haciz gönderdi.

Fenerbahçe, Mame Thiam İçin Kayserispor'a Haciz Gönderdi

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe, Kayserispor'a haciz işlemi başlattı! Sarı Lacivertli kulüp, Mame Thiam transferinden olan 76 bin Euro'luk alacağını bir türlü tahsil edemeyince Kayserispor Kulübü hakkında yargı yoluna giderek, haciz işlemleri için düğmeye bastı. 

TFF'deki alacaklarından kesilecek

Kayserispor yönetiminden alınan bilgiye göre Fenerbahçe, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun (UÇK) verdiği karar sonrası, haciz işlemi başlattı. Fenerbahçe, alacaklarının Kayserispor'un Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yer alan yayın gelirlerinden kesilerek ödenmesini taleph etti. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa arenasında, heyecan S Sport Plus ve Radyospor'da
Habere Git

Transfer tahtası iki sezondur kapalı

Geçmişteki transferlerden ötürü yaklaşık 300 milyon lira borcu bulunan Kayserispor'un geçen sezondan bu yanadır transfer tahtası kapalı. Yani yeni futbolcu alamıyor. Bu sezona başlarken teknik direktör Çağdaş Atan, ilerleyen haftalarda sorununun aşılmaması halinde görevi bırakabileceğini ima etti. 

Thiam'ı 1.5 milyon Euro'ya sattı

Fenerbahçe, Kasımpaşa'dan aldığı ve bir sezon formasını giyen Senegalli futbolcu Mame Thiam'ı 2021 yılında Kayserispor'a 1.5 milyon Euro bonservis bedeliyle sattı. Kayseri, bu bedelin son taksidini ödeyemeyence Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na (UÇK) başvurdu. 

UÇK, yüzde 30'luk indirimi de kaldırdı

UÇK geçen hafta dosyayı karara bağladı ve Kayserispor'un indirim hakkını da kaldırdı: UÇK'nın kararı şöyle: "Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin, Kayseri Spor Futbol A.Ş. ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 16.02.2023 tarih ve E.2023/22 - K.2023/57 sayılı kararına karşı itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin itirazının kabulü ile cezai şarta %30 oranında uygulanan hakkaniyet indiriminin kaldırılarak cezai şart miktarının 76.000 Euro olarak düzeltilmesine karar verilmiştir." 

Senin için hazırladığımız haberler