Fenerbahçe'den 'Kim Milyoner Olmak İster' açıklaması

10.01.2022 - 15:04 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 15:13

Fenerbahçe Kulübü, ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarış programında yer alan soru içeriğiyle ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'den 'Kim Milyoner Olmak İster' açıklaması

‘Biz de sizi 6-0 yendik’ sorusu

Kim Milyoner Olmak İster adlı yarış programının dün yayınlanan bölümünde Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine yönelik sorulan, “Galatasaray’ın Süper Kupa ve UEFA Kupası şampiyonluğu gibi başarılarıyla övünen arkadaşına sürekli ‘Biz de sizi 6-0 yendik’ diyerek karşılık veren biri muhtemelen hangi takımı tutmaktadır?” sorusu sarı lacivertli taraftarları kızdırmıştı.

Doğru cevabı “Fenerbahçe” olan sorunun şıkları arasında ise Aydınspor, Fenerbahçe, MTK Budapeşte, Pendikspor yer aldı.

 

Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

"Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ATV kanalında ekrana gelen ‘Kim milyoner olmak ister?’ adlı programın 9 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan bölümünde yer alan soru içeriğine dair açıklama yapma gereği doğmuştur.

Kulüp taraftarı olmanın, toplumumuzun büyük bir kesimi için bir kimlik niteliği taşıdığı ve dolayısıyla sosyolojik bir hassasiyet noktası oluşturması nedeniyle kamu yararına yayıncılık faaliyetinde bulunan kurumların bu gibi hassasiyetleri göz önünde bulundurması oldukça önemlidir.

'Mesleki etik yerine taraftarlık duysu ön plana alınarak...'

Bu doğrultuda yazılış biçiminden anlaşıldığı üzere mesleki etik yerine taraftarlık duygusu ön plana alınarak hazırlanan, kamu yararına olmadığı çok açık, kutuplaşmayı tetiklemeye yol açabilecek seviyede bir sorunun, onay süreçlerinden geçerek ekrana gelmesi tarafımızda büyük bir rahatsızlık yaratmıştır.

İlgini Çekebilir
RTÜK'e 'Fenerbahçe ile alay edildi' şikayeti!
Habere Git

İlgili kanalın sosyal medya hesapları vasıtasıyla bu ciddiyetsiz yaklaşımı daha da geniş kitlelere yayması, oluşan rahatsızlığın farkına varılmadığının ya da yapılanda yanlış bir durum görülmediğinin bir göstergesi olmuştur.

"İlgili kurumdan açıklama bekliyoruz"

Söz konusu olay hakkında ilgili kurumdan bir açıklama bekliyor; yayınlanan içeriklerdeki mesleki etik ve saygı unsurlarının gözden geçirilmesini, Türkiye Kupası gibi anlamlı bir organizasyonun yayıncısı olma sorumluluğuyla hareket edilmesini talep ediyoruz.

"Fenerbahçe camiası gereken duruşu ortaya koymaktan çekinmez"

Kulüp açıklamasının ardından sarı lacivertli yönetici Can Gebetaş da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak duruma tepki gösterdi. Gebetaş paylaşımında; "Turkuvaz Medya Grubu, Fenerbahçe’ye özel bir tavrının olmadığını göstermek istiyorsa bu konuda gerekeni yapmalıdır. Aksi taktirde Fenerbahçe ve camiası bu tavrın karşılığında gereken duruşu ortaya koymaktan çekinmez." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler