Fenerbahçe'den Cristian Medina transferi için Krunic taktiği!

06.09.2024 - 10:34 | Son Güncellenme: 06.09.2024 - 10:42

Fenerbahçe, UEFA listesine yetiştiremediği Arjantinli orta saha Cristian Medina'nın transferinden vazgeçmedi. Sarı lacivertliler genç futbolcuyu kadrosuna katmak için strateji değişikliğine gitme kararı aldı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'den Cristian Medina transferi için Krunic taktiği!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat’a imza attırdıktan sonra tamamen Cristian Medina transferine yoğunlaştı. Arjantinli yıldızla anlaşma kısa sürede sağlandı. Ancak Boca Juniors ile orta yol bir türlü bulunamadı.

Ocak ayında göndermeyi teklif ettiler

Boca ilk olarak yapılan teklifleri düşük bulup geri çevirdi. Sarı-Lacivertliler bunun üzerine Arjantin ekibine istediği gibi bonuslarla 15 milyon Dolar ve sonraki satıştan pay önerdi. Bunun kabul edilmesi beklenirken, renktaş kulüp yeniden fikir değiştirdi. Cristian Medina’yı, Arjantin’de sezon sona erdikten sonra ocak ayında göndermeyi teklif etti.

Medina çok sinirli, Fenerbahçe strateji değiştirecek

Fanatik'in haberine göre; Boca Juniors’ın uzlaşmaz tavırları nedeniyle Fenerbahçe, çok istemesine rağmen Medina’yı, UEFA listesine yetiştiremedi. 22 yaşındaki orta saha oyuncusu bu duruma fazlasıyla sinirlendi. Kulüp başkanı Juan Roman Riquelme şle bire bir özel bir görüşme yapmak için randevu talep etti. SarıLacivertliler de her şeye rağmen, Jose Mourinho’nın çok istediği yıldız futbolcudan vazgeçmedi. Ancak yönetim, strateji değişikliğine gitme kararı aldı.

Krunic taktiği uygulanacak

Kanarya, Boca’nın önüne iki seçenek sunacak. Cristian Medina eğer bu transfer döneminde gelecek olursa, 15 milyon Dolar ve sonraki satıştan yüzde 20 paylık teklif geçerli olacak. Eğer Arjantin ekibinin istediği gibi 22 yaşındaki futbolcu ocak ayında Fenerbahçe’ye katılacaksa, bu kez teklif şu ankinden çok daha düşük olacak.

Sarı-Lacivertliler geçen sezon Rade Krunic için benzer yolu izlemişti. Milan, sezon başında 10 milyon Euro’ya satmadığı Boşnak orta saha oyuncusunu, devre arasında 1.5 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralamaya razı olmuştu.

Medina'nın performansı

Cristian Medina bu sezon Boca Juniors'ta 25 müsabakada süre aldı. 22 yaşındaki orta saha, bu karşılaşmalarda 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Arjantinli futbolcu, takım arkadaşlarına 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler