Fenerbahçe’den Mesut Özil hamlesi

23.12.2020 - 12:03 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 12:06

Fenerbahçe haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yakın bir iş insanı ve Emre Belözoğlu Londra’da Mesut Özil ile transfer görüşmesi gerçekleştirdi. Detaylar haberde...

Fenerbahçe’den Mesut Özil hamlesi

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin transferdeki en büyük hedeflerinden biri de Mesut Özil. Arsenal’de teknik direktör Mikel Arteta tarafından sezon başında kadro dışı bırakılan yıldız futbolcunun İngiliz ekibi ile sözleşmesi Haziran ayında sona erecek.

20 milyon Euro kazanıyor

32 yaşındaki oyuncu Arsenal’den yıllık yaklaşık 20 milyon Euro kazanıyor. İngiltere’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Mesut Özil ile birçok takım yakından ilgileniyor.

"Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir"

Kulüplerin ekonomik durumu göz önüne alındığında Fenerbahçe’nin yıldız oyuncunun mali şartlarını karşılaması çok zor duruyor. Sarı lacivertlilerin Başkanı Ali Koç daha önce Mesut Özil ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mesut Özil, Fener Ol'dan beri gündeme geliyor. Mesut Özil çok iyi bir Fenerbahçelidir. Sezon başında da gündeme gelmişti. Fenerbahçe'nin Özil'i transferinin ekonomik boyutlarını kaldırabilecek durumu yok. Bizim için gerçekleşirse güzel bir rüya olur ama gerçekleşmesi zor bir rüya” ifadelerini kullanmıştı.

Londra'da transfer görüşmesi

Sözcü gazetesinin haberine göre Başkan Ali Koç, Koç’a yakın bir iş insanı ve Emre Belözoğlu Londra’da Mesut Özil ile transfer görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Koç’un Ocak ayı transfer döneminde kadroya dahil etme isteğine Özil Ocak ayının zor olduğunu şartlar oluşursa sezon sonunda Fenerbahçe forması giyebileceğini iletti.

Mesut ne kadar istiyor?

Taraflar mali şartları da konuştu. Mesut Özil 5 milyon Euro ve imza parası isterken maliyeti 8 milyon Euro’yu buluyor. Ekonomik şartları öğrenen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç transfer görüşmesi için Hazıran ayını işaret ederek görüşmeden ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler