Fenerbahçe'den resmi açıklama: Jesus, transfer, Erden Timur, Trabzonspor

Cüneyt Muharremoğlu
10.12.2022 - 13:34 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 14:02

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, Jorge Jesus'tan Galatasaraylı Erden Timur'a; Trabzonspor maçından transferlere kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'den resmi açıklama: Jesus, transfer, Erden Timur, Trabzonspor

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Fenerbahçe'nin kamp yaptığı Antalya'da basın mensuplarıyla buluştu ve gündemi değerlendirdi. Baki, Jesus'un Brezilya Milli takımı'nın başına geçeceği iddiasından Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile çektirdiği fotoğrafa kadar birçok soruya yanıt verdi.

Baki'den Jesus açıklaması

Selahattin Baki, düzenlediği sohbet toplntısında penaltılarla Hırvatistan'a elenmesinden sonra Jorge Jesus'un Brezilya Milli takım hocası olacağına dair çıkan haberleri değerlendirdi. 

"Jesus Fenerbahçe'de çok mutlu"

Baki, "Dünya çapında bir hocamız var. Taraftarlarımız bize güvensin. Sezonun ilk yarısındaki desteğe devam etsinler. Hocamız burada çok mutlu. Bize söylediği de o. Elbette kimse yöneticisine gelip kolay kolay mutsuzum demez ama vücut lisanı, taraftarla ve futbolcularla olan ilişkilerine bakınca bu durum açıkça görülüyor. Jesus, Portekiz dışında hep 1 yıllık sözleşme imzalıyor. Bunu prensip edinmiş. Hocamız gayet mutlu" dedi.

İlgini Çekebilir
Hocasıyla kavga etti! Fenerbahçe transferde büyük oynuyor
Habere Git

"Jesus'un istediği isimler kadroda tutuldu"

Jesus'un sezon öncesi 13 futbolcunun takımda kalmasını istediğini belirten Baki, "Sadece Kim Min Jae konusunda bize anlayış gösterdi. Biz onun tüm istediği isimleri kadroda tuttuk" diye konuştu.

Erden Timur'a sert sözler

Fenerbahçe yöneticisi daha sonra konuyu Galatasaray AŞ'nin 2. Başkanı Erden Timur'a getirdi. Baki, şunları söyledi: "Olay ligi bitirmeyiz ile başladı, 18 gün içinde şova devam ile Dünya Kupası'na girdik. Rekabeti bir tarafa bırakın. Bu seviyerdeki insanların daha dikkatli konuşması lazım." 

"Normal olmayan söylemler"

Fenerbahçe yöneticisi Timur'a eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Katil ilk olay yerine gelendir deniliyor. Savaş gelirse hoş gelir sefa gelir ifadeleri kullanılıyor. Bunlar hiç normal olmayan söylemler. Bu sözler yöneticileri çok fazla etkilemiyor ama tribünlerde insanlar karşı karşıya geliyor. Yöneticinin aklı selim olması gerekiyor."

İlgini Çekebilir
Stjepan Tomas: "Galatasaray ya da Fenerbahçe..."
Habere Git

"Adaletsizlik şovu mu?"

"Şova devam denilirken bu futbol şovu mu yoksa adaletsizlik şovu mu?" diye soran Baki,  "Bunu gerçekten merak ediyoruz. Bu cümlelerin normal olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Mehmet Büyükekşi'nin Florya ziyareti

Türkiye Futbol Federsayonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Florya ziyaretini de değerlendiren Baki, sözlerine şöyle devam etti: "Bir komplo teorisi düşünmüyorum. Çok da normal bir hareket. Fakat ne konuştuklarını merak ediyorum. Erden Timur herhalde Büyükekşi'nin yanında 'Ligi bitirtmeyiz dememiştir. TFF Başkanı herkese eşit mesafede kalmaya çalışıyor. Böyle devam etmesini diliyorum"

Pedro sahaya daha erken dönebilir

Fenerbahçe'nin Rayo Vallacano maçında sakatlanan forveti Joao Pedro için konuşan Baki, "Durumu sanıldığından daha iyi olabilir. Son raporu ve oradan gelecek iyi haberi bekliyoruz. Sanıldığından önce sahalara dönebilir. Şu an kötüyü aklımıza getirmemeye çalışıyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Murak Sancak açıkladı: Samet Akaydın için Galatasaray devrede!
Habere Git

Fenerbahçe'nin transfer çalışmaları: Samet Akaydın

Baki, transferle ilgili olarak şunları söyledi: "Sakatlarımızın durumuna göre ilerleyeceğiz. Hocamız transfer yapmak için transfer istemiyor. Kalabalık idman istemiyor. şu anda çok güzel bir ortam ve uyum var. Bunu bozmamak önemli. Eğer sakat oyuncuların durumuyla ilgili bir gelişme olursa hocamız ortaya fikir koyar ve biz gereğini yaparız. eşiktaş'ın Tayyip Talha Sanuç'u elimizden aldığı gündemi oluşturuldu. Biletini dahi almışız. Biz 'Bonservis vermeyiz' dedik. Türkiye'de bir oyuncuyu almayı istiyorsak, o oyuncu Fenerbahçe forması giyecektir. Bunu defalarca ispatladık."Şu anda transferde 12 Ocak'a kadar vakit var. Bu, transferleri son dakikaya bırakacağız demek değil. Samet Akaydın ile ilgili haberler hem Adana Demirspor ile aramızın iyi olmasından hem de savunmada 2 oyuncumuzun sakat olmasından dolayı ortaya atıldı. Sakatların durumu belli olacak. Nazım ve Peres'i bekliyoruz. Mutlaka stoper alalım diye bir gündemimiz de yok." 

Miha Zajc'la görüşmeler sürüyor

Sloven orta saha oyuncusu Miha Zajc'ın takımdan ayırılmak istediği iddiasının gerçek olmadığını belirten Baki, sözleşme uzatma görüşmesinin devam ettiğini açıkladı.

"Emir Ortakaya'nın gelişiminden memnunuz"

Baki, sezon başında Göztepe'ye kiralanan Emir Ortakaya'nın geri çağıralacağı iddialarını da yalanladı. Fenerbahçe yöneticisi, "Göztepe'de oynayan her oyuncu aynı zamanda Premier Lig radarında. Emir gencecik bir oyuncu. Solak bir savunmacı. Göztepe herhangi bir altyapı takımı değil. Orada 14 maç 90 dakika forma giymek çok önemli. Müthiş memnunuz" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Jesus'u önerdi, tehdit edildi!
Habere Git

"Trabzonspor'a karşı adil yönetim istiyoruz"

Dünya Kupası arasından sonra Süper Lig'de karşılacakları Trabzonspor maçına değinen Fenerbahçe yönetisi, "Onları yenecek güçteyiz. Ama taraftarın endişeleri var. Son yıllarda yaşananlardan dolayı, Bir hata olmasını istemiyoruz. Adil bir yönetim istiyoruz."  

Erden Timur ne demişti?

Galatasaray yöneticisi Erden Timur, sarı kırmızıların 9 kişi kaldığı Alanyaspor maçından sonra düzenlediği basın toplantısında "Bu ligi bitirmeyiz" ifadesi kullanmış ve "Savaş istiyorlarsa hoş gelir sefa gelir" demişti. Başakşehir'e karşı kazanılan 7-0'lık maçtan sonraysa "Şov devam ediyor" diye konuşmuştu. 

 

Senin için hazırladığımız haberler