Fenerbahçe'den Olaylara İlişkin Açıklama Geldi! Sürecin Takipçisi Olacağız

Burak Alaca
18.08.2023 - 00:55 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 01:17

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda Slovenya ekibi Maribor deplasmanında yaşananan tribün olayları ardından resmi açıklama yayınladı.

Fenerbahçe'den Olaylara İlişkin Açıklama Geldi! Sürecin Takipçisi Olacağız

AJANSSPOR-HABER

UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe'nin 3-1'in rövanşında deplasmanda Maribor'a konuk olduğu maç tatsız görüntülere sahne oldu ve tribünlerde çıkan hadiseler sonucu maç uzunca bir süre durduruldu ve Fenerbahçeli taraftarlar stattan çıkartıldı. Sarı-Lacivertli kulüp konuya ilişkin resmi açıklama yaptı.

Tribünde kriz çıktı

Slovenya'nın Ljudski Vrt Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 66. dakikasında tribünde patlak veren gerginliğin ardından karşılaşmanın hakemi maçı uzunca bir süre durdurdu. Sloven taraftarlarının saldırısının ardından Fenerbahçe taraftarı stattan ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi belli oldu!
Habere Git

Fenerbahçe'den resmi açıklama geldi

Fenerbahçe Spor Kulübü konuya ilişkin yayınladığı resmi açıkalamara "Takımımızın oynadığı maçta, tribünlerde hiçbir problem yokken rakip takım taraftarlarının taraftarımızın arasına girerek tribünde yer alan pankarta saldırması, pankartı tribünden sökmesi üzerine kesinlikle kabul etmeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır." ifadeleri ile giriş yaptı.

"Tüm tribünde haksız şekilde stadyumdan çıkarılmıştır"

Fenerbahçe taraftarının stattan çıkartılmasının haksız bir karar olduğuna değinen kulüp "Stadyumda görev alan polis ekiplerinin bu olaya sebep olan Sloven taraftarlara müdahalesi yeterli olmamış, Fenerbahçemizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımıza geçmiş olsun"

Tarafrtarlara geçmiş olsun mesajları ile açıklamayı tamamlayan kulüp "Stadyumda görev alan polis ekiplerinin bu olaya sebep olan Sloven taraftarlara müdahalesi yeterli olmamış, 
Fenerbahçemizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır. 

Tribünlerde Fenerbahçemizi yalnız bırakmayan, tribün duruşunu olması gerektiği gibi ortaya koyan taraftarımıza geçmiş olsun diyor;

Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fener'e tur kahvesi İrfan Can'dan!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler