Fenerbahçe'den Sedika'ya servet!

31.12.2019 - 10:41 | Son Güncellenme: 31.12.2019 - 10:41

Fenerbahçe yönetimi adı Galatasaray başta olmak üzere bir çok kulüple anılan Sekidika için resmen devreye girdi ve futbolcuya çok cazip teklifte bulundu. Yanal ara transferde takıma mutlaka takviye yapılmasını istediğini yönetime bildirdi.

Fenerbahçe’de transfer için düğmeye basıldı.

Ersun Yanal’ın verdiği rapor doğrultusunda takıma sol bek, stoper ve forvet alımı için çalışmalara başlanırken takım içinde bekleneni bir türlü veremeyen Alper Potuk, Adil Rami ve Mehmet Ekici ile yollar resmen ayrılacak.. Futbolcuların menajerleri kulübe çağrıldı ve 3 isme de kulüp bulmaları söylendi.

Fenerbahçe adı uzun süredir adı Galatasaray ile anılan Jesse Sekidika için resmen devreye girdi ve menajerine resmi teklifi iletti.

23 yaşındaki Nijeryalı oyuncunun 70 bin euro alacağı nedeniyle resmi başvurularını yaparak fesih hakkına sahip olduğu belirtildi. Ancak Sekidika, bu hakkı devreye sokmadı ve sözleşmesini feshetmedi. Hem oyuncu hem de temsilcisi Eskişehirspor gibi köklü bir kulübün bu transferden para kazanması için fesih işlemini yürürlüğe sokmamıştı.

Fenerbahçe yönetimi, Eskişehir kulübüne 500 bin euro bonservis bedeli vermek isterken, futbolcuya ise imza parası olarak 1 milyon euro ve 3 yıllık sözleşme karşılığında yıllık 1.5 milyon euro’dan 4.5 milyon euro rakamını resmen önerdi.

Jesse Sekidika kimdir

14 Temmuz 1996 Nijerya doğumlu olan Jesse Sekidika 1.74 boyunda ve sağ kanat olarak görev yapıyor. Lig'de 13 maçta 6 gol atan Sekidika bu sezon ilk yarıda 16 maçta forma giydi ve 8 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Jesse Sekidika sağ kanat dışında sol kanat ve forvet bölgelerinde de görev yapabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler