Medipol Başakşehir'den MHK Ve TFF'ye İstifa Çağrısı!

İsa Kethüda
27.03.2022 - 15:43 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 16:00

Medipol Başakşehir, TFF Tahkim Kurulunun 8 Mart'ta Süper Lig ve 1. Lig'de görev yapan hakemlerle ilgili kararın bozulmasının ardından açıklama yaptı.

Medipol Başakşehir'den MHK Ve TFF'ye İstifa Çağrısı!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 13 hakemi liste dışı bırakma kararının Tahkim Kurulu tarafından bozulmasının ardından Başakşehir Kulübü, bir açıklama yayımlayarak, TFF ve MHK'yi istifaya davet etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 8 Mart günü çok yanlış ir zamanlama ile hukka ve vicdana aykırı almış olduğu 'etik dışı' kararın Tahkim Kurulu tarafından iptal edildiğini ve liste dışı kalan hakemlerin görevlerine devam edeceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

26 Mart 2022 sadece bir tarih değil, Türk futbolu ve adaletinin yanı sıra kaybolan güven unsurunun yeniden doğuşu için umutlarımızın yeşerdiği bir gün olarak yerini alacaktır.

Talimatlardan bihaber MHK

Hem talimatlardan bihaber olan mevcut Merkez Hakem Kurulu'nun hem de ülke futbolumuzun yurt içinde ve yurt dışında saygınlığını yitirmesine neden olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm bu yaşanan sürecin ardından mevcut görev ve sorumluluklarına devam etmesi söz konusu olamaz.


Tarihi karar

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak Tahkim Kurulu'nun 'tarihi' kararının ardından sürecin henüz bitmediğini ve gelişmelerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe İSTİFA istedi
Habere Git

Fenerbahçe istifa istedi

Bilindiği üzere, Tahkim Kurulu'nun hakemler ile ilgili kararı bozmasının ardından Fenerbahçe kulübü de dün bir açıklama yapmış ve ilgili kurulların istifasını istemişti.


İlgili açıklama şu şekilde:


"Bugün Tahkim Kurulu vermiş olduğu kararla bu sorularımızın haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Şimdi son kez soruyoruz. Türk futbolunu bu kaosa, bu belirsizliğe, bu adaletsizliğe ve bu ciddiyetsizliğe sürükleyenler o koltuklarda nasıl oturacaklar?"

Senin için hazırladığımız haberler