Fenerbahçe'de Jorge Jesus bir kez yaptı, yine yapar! Dinamo Kiev...

15.06.2022 - 13:38 | Son Güncellenme: 15.06.2022 - 16:07

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Dinamo Kiev ile eşleşirken, teknik direktör Jorge Jesus iki sezon üst üste Ukrayna ekibine rakip oldu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Jorge Jesus bir kez yaptı, yine yapar! Dinamo Kiev...

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi. Sarı lacivertliler, Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle eşleşti. 

İlk maç Polonya'da oynanacak

Fenerbahçe ile Dimano Kiev arasında 19-20 Temmuz ve 26-27 Temmuz tarihlerinde oynanacak 2. ön eleme turunun ilk maçı Ukrayna'daki savaş nedeniyle Dinamo Kiev'in ev sahipliğinde Polonya'da oynanacak. 

Tanıdık hoca, tanıdık takım

Fenerbahçe'nin eşleştiği rakibi Dinamo Kiev ve hocası Mircea Lucescu'yu Türk futbol severler  yakından tanıyor. Sarı lacivertililer 2021-2022 sezonun başında Ukrayna ekibiyle hazırlık maçında karşılaşmış ve sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılmıştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Lucescu'nun ekibi   28. dakikada Bogdan Lednev'in golüyle öne geçmiş Fenerbahçe bu gole Dimitris Pelkas ile yanıt vermişti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, 17'ye çıktı! Kim gidecek?
Habere Git

Jesus'lu Benfica geçen sezon mağlup etmişti

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus'un geçen sezonki takımı Benfica, Şampiyonlar Ligi gruplarında Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelmişti. Takımlar Ukrayna'da golsüz berabere kalmış, Lizbon'daki maçı ise Jesus'un takımı 2-0 kazanmıştı. Portekizli teknik adamın Benfica'sı, Barcelona'yı geride bırakarak Bayern Münih'le birlikte gruptan çıkmış, Dinamo Kiev ise grubu son sırada tamamlamıştı.

 

Jesus ön elemede sadece 2 maç kaybetti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Şampiyonlar Ligi kariyerinde çıktığı 13 ön eleme turu maçının sadece ikisini kaybederken; yedi eşleşmenin beşinde turu geçmeyi başardı.

Lucescu 2. kez Fenerbahçe'nin rakibi

Ülkemizde daha önce Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Takımı çalıştıran Dinamo Kiev'in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu, Şampiyonlar Ligi'nde 2. kez Fenerbahçe'nin rakibi oluyor. 2014-2015 sezonunu ikinci bitiren Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. turunda o dönem Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shaktar Donetsk ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler, ilk maçta evinde 1-1 berabere kaldı, rövanşı da 3-0 kaybederek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Deplasmanda olnanan maçta şu an Beşiktaş'ın oyuncusu olan Alex Teixeira, Fenerbahçe'ye gol atmıştı.

"Fenerbahçe'den teklif aldım" demişti

Gazeta Sporturilor'a konuşan Lucescu, "Bu yaz Dinamo Kiev'den ayrılacak mısınız?' sorusuna yanıt verirken sarı lacivertlilerden teklif aldığını açıkladı.

Fenerbahçe'de ciddi bir teklif aldığını ancak Dinamo Kiev'i bu durumda bırakmayacağını belirten Lucescu, "Dinamo Kiev'le 2024'e kadar kontratım var, onları bu kaosun içinde bırakıp gidemem. Fenerbahçe de dahil olmak üzere çok ciddi teklifler aldım ancak burada kalmaya karar verdim. Dinamo Kiev'i bu durumda bırakıp gitmem. Teklif edilecek hiçbir şey için bunu yapamam. Çünkü bu hareket korkaklık olur. Dünyadaki hiçbir şey bana bu hareketi yaptıramaz" ifadelerini kullandı.

Dinamo Kiev'i tanıyalım

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 1927 yılında kurulmuş olan futbol kulübüdür. Ukrayna ekibi maçlarını, 70.050 kapasiteli NSK Olimpiyskyi'de oynamaktadır. Takımın güncel piyasa değeri transfermarkt verilerine göre; 97 milyon euro'dur. Savaş nedeniyle tüm yabancı oyuncuları takımdan ayrılan Ukrayna ekibinin en önemli oyuncuları Viktor Tsygankov (Sağ kanat - 25 milyon Euro), Mykola Shaparenko (Orta saha - 10 milyon Euro) ve Ilya Zabarnyi (Stoper - 15 milyon Euro) olarak görünmektedir.

 

Özel maçta Galatasaray'ı yendi

Dinamo Kiev sezon ortasında Ukrayna'daki savaştan zarar gören çocuklara yardım için Nef Stadyumu'nda "Barış için maç" sloganıyla Galatasaray ile özel bir karşılaşma oynamıştı. Müsabakayı Ukrayna ekibi 3-1 kazanmıştı.

Fenerbahçe'nin Ukrayna takımlarına karşı karnesi

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar Ukrayna takımlarıyla 8 maça çıktı. Sarı-lacivertli takım bu 8 maçt 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 6 gol atıp, 10 gol yedi. Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile Avrupa kupalarında 4 maça çıktı, 2 kez yenildi, iki kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

 

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 30 maça çıkan temsilcimiz, 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler