Fenerbahçe, TFF'nin 59 Öncesi Şampiyonluklar Kararı'ndan Mutlu

16.07.2023 - 00:08 | Son Güncellenme: 16.07.2023 - 00:39

TFF, 1959 öncesi şampiyonluklara dair tartışmalar için komisyon kuracağını açıklaması Fenerbahçe'de memnuniyet yarattı. Açıklamada "Geç de olsa önemli bir adım" denildi.

Fenerbahçe, TFF'nin 59 Öncesi Şampiyonluklar Kararı'ndan Mutlu

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 yılı öncesi şampiyonluklara dair bir kamisyon kurma kararı aldığını açıklamasından sonra Fenerbahçe de konuya dair görüşlerini kamuoyuna duyurdu. Açıklamada, TFF'nin en doğru karara vereceğine olan inanç dile getirildi.

"TFF açıklaması dikkatle takip edildi"

Fenerbahçe açıklamasına TFF'nin aldığı kararı hatırlatarak başladı: "Türk futbolunun acil çözüm bekleyen konularına ilişkin çözüm odaklı bir anlayışla somut adımlar atmayı sürdüren Türkiye Futbol Federasyonumuz tarafından, 1959 yılında Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin, 1959 öncesi ve sonrasındaki başarı kriterleri ile resmî statüsünü değerlendirmek üzere özel bir komisyon oluşturulmasına karar verilmiştir.' açıklamasını dikkatle takip ettik"

Resmi başvuru 2021 yılında yapıld

Fenerbahçe, söz konusu konuda 6 Mart 2021 tarihinde 1959 öncesi Türkiye şampiyonluklarımızın Süper Lig’e dahil edilerek bundan doğan manevi ve maddi taleplerin karşılanması talebiyle TFF'ye resmen başvurulduğu kaydedildi. Açıklamada, "Federasyona yaptığı başvurunun sürecinin takibini geçen iki yılda da dikkatle sürdürmeye devam etmiş, başvurumuzun 1. ve 2. yıl dönümlerinde resmi internet sitemizden cevap beklediğimize dair açıklamalar yapmıştı" denildi.

İlgini Çekebilir
TFF komisyon kurdu Galatasaray sert tepki verdi
Habere Git

"Geç de olsa adımlar atılması önemli"

TFF, başvuruya dair geç kaldığı buna karşın bir adım atılmış olmasının da önemli olduğu kaydedilen Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle devam etti: "Başvurumuz ile ilgili geç kalınmış olsa da adımlar atılmış ve atılacak olmasını önemli bulduğumuzu, tüm süreci ve atılacak yeni adımları dikkatle takip edeceğimizi, tarihi kanıtları ve örnekleriyle yapılmış resmi başvurumuzla ilgili alınacak her karar ile ilgili atacağımız bir sonraki adım için hazırlıklı olduğumuzu, ilgililere ve kamuoyuna vurgulamak istiyoruz"

"Komisyonun tarafsız olması zorunlu"

Açıklamada komisyonunun tarafsız olmasına önemle dikkat çekilerek, "TFF’nin kuracak olduğu komisyonun tarafsız tarihçi ve hukukçulardan oluşmasının zorunluluğunu bir kez daha vurguluyor; ilgili komisyonun başvurumuzu her türlü algı ve baskıdan uzak bir şekilde objektif olarak değerlendireceğine, 100. kuruluş yılını kutlayan Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türk futbolunun efsane isimlerinin mücadele ettiği, alın terleri ile kazandıkları şampiyonluklar ile ilgili en doğru kararı vereceğine inanmak istiyoruz" denildi.

Özdemir gündeme almadı Büyükekşi topa girdi

1959 öncesi şampiyonlukların da sayılarak yıldız hesaplamasına katılmasına dair ilk talepler eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım döneminde ortaya atıldı. Ali Koç yönetimi de bu iddiayı sahiplenip sürekli gündemde tuttu. TFF'nin Fenerbahçeli olan bir önceki başkanı Nihat Özdemir bu konuda somut bir adım atmadı. Yeni başkan Mehmet Büyükekşi ise 1 yıllığına seçildiği ilk dönemde konuyu öncelikli işleri arasına almadıklarını açıklarken, 4 yıllına göreve geldiği dönemde hemen somut adım attı.

İlgini Çekebilir
TFF'den flaş adım! 1959 öncesi için komisyon kuruldu
Habere Git

Kabul olursa Fenerbahçe 28 şampiyonluğa çıkacak

Fenerbahçe'nin talebi kabul edilirse şampiyonluk sıralaması değişecek. Buna göre Fenerbahçe toplam 28 şampiyonluğa ulaşacak. Bu da formasının 5. yıldızlı olması demek. Sarı lacivertlilere göre 1959 öncesinde kendilerinin 9, Beşiktaş'ın 7, Galatasaray'ın ise 1 şampiyonluğu bulunuyor. Galatasaray ise Fenerbahçe'nin bu talebine ilk günden beri karşı çıkıyor.

Senin için hazırladığımız haberler