Fenerbahçe'den yayıncı kuruluşa "Be Fair' golü

23.03.2021 - 18:06 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 18:43

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, beIN Sports ,le ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu tedbir kararına karşı Kulübümüz tarafından yapılan itiraz üzerine “Be Fair" sloganının kullanılmasının durdurulmasına ilişkin verilen tedbir kararı mahkemece kaldırılmıştır" ifadeleri yer aldı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'den yayıncı kuruluşa "Be Fair' golü

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, yayıncı kuruluş ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz tarafından, Süper Lig'in 18. haftasında 10 Ocak 2021 tarihinde oynanan Karagümrük-Konyaspor maçında kulübümüze karşı küfürlü tezzahüratın canlı yayında ekrana getirilmesi üzerine; beIN SPORTS'un bir süredir Fenerbahçe aleyhine attığı tamamına karşı  bir duruş olarak "Be Fair" (Adil Ol) sloganıyla tepki konulmuştur.

Kulbümüzün ortaya koyduğu bu tavır ve süreç üzerine beIN SPORTS, bu sloganın kullanılmasının fikri mülkiyet hakkını ihlal ettiğini ve haksız rekabet teşkil ettiğini iddia ederek kulümüz aleyhine 'Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemelerinde' dava açmış ve mahkemece sloganın kullanımının tedbiren durdurulması kararı verilmişti.

Bu tedbir kararına karşı kulübümüz tarafından yapılan itiraz üzerine "Be Fair" sloganının kullanılmasının durdurulmasına ilişkin verilen tedbir kararı mahkemece kaldırılmıştır.

Adil ve tarafsız yayıncılık yapmakla yükümlü olan beIN SPORTS bu ve benzeri haksız ve taraflı eylemlerinden vazgeçmediği sürece Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haklı ve meşru tepkimizi sürdüreceğimizi taraftarlarımızın ve kamuoyunu bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler