Fenerbahçeli Arda Güler'den şok haber: Karın ağrısı, bulantı ve kusma...

Cüneyt Muharremoğlu
26.09.2022 - 14:55 | Son Güncellenme: 26.09.2022 - 15:20

Türkiye Ümit Milli Takımı'nın kadrosunda bulunan Fenerbahçeli Arda Güler yaşadığı karın ağrısı, bulantı ve kusma nedeniyle Gürcistan maçı kadrosundan çıkarıldı

Fenerbahçeli Arda Güler'den şok haber: Karın ağrısı, bulantı ve kusma...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler'den kötü haber geldi. Ümit Milli Takım kadrosunda bulunan Fenerbahçeli futbolcu gece yaşadığı rahatsızlıktan sonra Gürcistan maçı sonrası hastaneye kaldırıldı. Arda Güler yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Ümit Milli takım kadrosundan çıkarıldı.

Hastaneye kaldırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu internet sitesinden yapılan açıklamada, "Gürcistan ile İstanbul'da oynayacağı özel maçın hazırlıkları kapsamında TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Ümit Milli Takımımızda Arda Güler, 25 Eylül 2022 tarihinde gece başlayan karın ağrısı, bulantı ve kusma yakınmaları nedeniyle acil koşullarda ilgili hastaneye götürülmüş, burada yapılan tetkikler ve tıbbi değerlendirme sonucunda "viral gastroenterit" tanısıyla tedavisine başlanmıştır" denildi.

İlgini Çekebilir
Arda Güler favorilerini açıkladı
Habere Git

Arda Güler 3 gün istirahat edecek

Açıklamada "Önerilen tedavi çerçevesinde üç gün süre ile istirahat ve destekleyici tıbbi uygulamalar planlanarak Ümit Milli Takımımızın Gürcistan ile oynayacağı özel maçın aday kadrosundan çıkarılmıştır" denildi. Ümit Milli takım yarın Gürcistan ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

Viral gastroenterit nedir?

Rotavirüs, adenovirüs ve norovirüs gibi virüslerin neden olduğu bağırsak enfeksiyonuna viral gastroenterit deniliyor. İshal, karın ağrısı, bulantı ve kusma hastalığın belirtileri olarak belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'in yüzde 20'sinin peşine düştüler
Habere Git

Yükselen yıldız Arda Güler

Fenerbahçe'nin genç yıldızı, geçen sezon sarı lacivertlilerde forma giymeye başlamış ve performasıyla kısa sürede tüm Türkiye'nin sevgisini kazanmıştı. Türkiye U17 Milli Takamı'nda 10 maçta 4 gol atan Arda Güler ilk kez Ümit Milli Takım kadrosuna davet edilmişti. 

Arda Güler'in Fenerbahçe performansı

Fenerbahçe formasıyla toplam 23 maçta şans bulan Arda Güler 5 gol atarken 5 asist yaptı. Genç futbolcu, bu sezon 3 Süper Lig ve 4 Avrupa kupası maçında 153 dakika oynadı. Kasımpaşa karşılaşmasında sonradan oyuna girip 2 gol atmayı başardı.

Jesus "Gelişmesi gerek" demişti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 5-0 kazanılan Alanyaspor karşılaşmasından sonra Arda Güler için şunları söylemişti: "Arda henüz 17 yaşında bir oyuncu, herkes görmek ister, herkes o oynadığında mutlu oluyor görmekten. Ama hala tabii ki geliştirmesi gereken şeyler var. Ama hazır olduğunu düşünmüyorum. Adım adım ilerlemeli, kendini geliştirmeli. Fiziksel olarak çok güçlü değil."

Senin için hazırladığımız haberler