Fenerbahçeli futbolcu böyle dolandırılmış! Floyd Mayweather detayı

Cüneyt Muharremoğlu
23.09.2022 - 21:41 | Son Güncellenme: 23.09.2022 - 21:50

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Gregory van der Wiel'i dolandırdıkları için yargılanan menajer Ümit Akbulut ve Sinan Siner hakkında 17.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

 Fenerbahçeli futbolcu böyle dolandırılmış! Floyd Mayweather detayı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Hollandalı Gregory Kurtley van der Wiel'i 4,5 milyon dolar dolandırdıkları iddia edilen menajer Ümit Akbulut ile Sinan Siner'in yargılandığı davada savcılık, sanıkların "birden fazla ve zincirleme şekilde dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 5 yıldan 17 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Kendilerini Floyd Mayweather'ın menajeri olarak tanıtmışlar

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Gregory Kurtley van der Wiel'in avukatı Abide Gülel katıldı. Duruşmada esasa ilişkin görüşünü açıklayan savcı, Wiel'in, danışmanlık hizmeti almak için sanıklarla tanıştığını, sanıkların kendilerini bir otelin sahibi ve dünyaca ünlü boksör Floyd Mayweather'ın menajeri olarak tanıttıklarını belirtti.

İlgini Çekebilir
Gregory van der Wiel’i dolandırdığı iddia edilmişti! İfade verdi...
Habere Git

Kendisinin olmayan villayı satmış

Mütalaada, Akbulut'un kendisine ait olduğunu söylediği ancak herhangi bir hissesinin bulunmadığı tespit edilen siteden Wiel'e villa satarak toplamda 3 milyon 165 bin dolar ve 743 bin avro aldığı anlatıldı.

Wiel sanıkların hesabına 3 milyon 165 bin dolar ve 743 bin Euro yollamış

Sanıkların savunmalarında suçlamaları kabul etmedikleri ve sözleşmeye göre para aldıklarını söyledikleri belirtilen mütalaada, sözleşmedeki tutarın 2 milyon dolar olarak belirlenmesine rağmen Wiel'in 3 milyon 165 bin dolar ve 743 bin Euro'yu sanıkların hesabına yolladığı kaydedildi.

Hileli hareketlerle kandırdılar

Mütalaada, kendilerini bir otelin sahibi olarak da tanıtan sanıkların fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri vurgulandı. Sanıkların, Wiel'in yabancı olmasından faydalanıp, kendilerini olduklarından farklı tanıtıp hileli hareketlerde bulundukları aktarıldı.

İlgini Çekebilir
Van der Wiel: "Fenerbahçe'de kraldım"
Habere Git

17,5 yıla kadar hapis talebi

Mütalaada, iki sanığın "birden fazla ve zincirleme şekilde dolandırıcılık" suçundan 5 yıldan 17 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Mütalaada ayrıca sanıkların "tehdit" suçundan beraatlerine karar verilmesi istendi. Savcının görüşüne karşı diyecekleri sorulan Wiel'in avukatları, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme ertelendi

Mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

Senin için hazırladığımız haberler