Fenerbahçeli iki yıldıza Avrupa'dan teklif!

06.01.2021 - 00:44 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 00:59

Son dakika transfer haberleri... Fenerbahçe'de orta sahada forma giyen Ozan Tufan'a Premier Lig'den iki kulüp talip oldu. Orta sahanın diğer yıldızı Luiz Gustavo'yu ise Ligue 1 ekibi Lyon istiyor. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçeli iki yıldıza Avrupa'dan teklif!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe ara transfer dönemine hareketli başladı. Sarı lacivertli takımda orta sahanın önemli oyuncuları Ozan Tufan ve Luiz Gustavo’ya teklif geldi.

Bu sezon oynadığı futbolla beğeni toplayan ve Avrupa’daki kulüpler tarafından takip edilen Ozan Tufan’a Premier Lig’den iki kulüp kanca attı.

Tecrübeli futbolcu için Crystal Palace ve West Bromwich Fenerbahçe’ye teklifini iletti. Transfer taraflar arasında yapılacak görüşmelerin ardından önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Ozan Tufan geçtiğimiz yıllarda Crystal Palace takımının kapısından dönmüştü. Başarılı orta saha oyuncu o günler şöyle anlatmıştı:

"Bundan birkaç yıl önce Crystal Palace benimle çok ciddi bir şekilde ilgilendi ve imza aşamasına geldik. Uçak biletlerimize kadar gönderildi, tam gideceğimiz günün öncesindeki bir maçta Crystal Palace'ta Sako sakatlandı. Kulüp, acil olarak o bölgeye takviye yapma kararı aldı ve benim transferim gerçekleşmedi. Benim yerime Sörloth'u aldılar. Bu konunun detayları çok bilinmez ancak başımıza böyle bir şey gelmişti."

Fransız takımı Gustavo'nun peşinde

Luiz Gustavo’ya ise Lyon’dan yine teklif geldi. Yaz transfer döneminde Fransız ekibi Brezilyalı yıldızı istemiş ama taraflar anlaşmaya varamamıştı. Gustavo için harekete bir kez daha geçen Lyon bu transferi bitirmeyi hedefliyor.

148 maçta 19 gol, 17 asist

Ozan Tufan 2015'te geldiği Fenerbahçe'de 148 maça çıktı. 19 kez gol sevinci yaşayan Milli oyuncu, 17 asist yaptı. 

48 maçta oynadı

Gustavo ise geçen yıl transfer olduğu Fenerbahçe'de kısa dönemde taraftarın büyük sevgisini kazandı. 

48 maça çıkan Brezilyalı oyuncu, 4 gol attı bir kez de gol pası verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler