Fenerbahçeliler hayalini kuruyor, onlar istemiyor! Benitez’e şok tepki

20.06.2021 - 17:09 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 17:41

Fenerbahçe’nin teknik direktör adayları arasında adı geçen Rafael Benitez’i, Everton taraftarları stada astıkları küfürlü pankartla istemediklerini gösterdi.

Fenerbahçeliler hayalini kuruyor, onlar istemiyor! Benitez’e şok tepki

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’de taraftarları en çok heyecanladıran isimlerin başında Rafael Benitez geliyor. Real Madrid, Liverpool ve Chelsea gibi dev kulüpleri çalıştırıp başarılarla dolu bir kariyere imza atan İspanyol hoca, tam anlamıyla bir dünya markası. 

Everton taraftarları isyanda

61 yaşındaki teknik adamın son günlerde Fenerbahçe yerine Everton’ın başına geçeceği haberleri ağırlık kazandı. Ancak İngiliz ekibinin taraftarlarından gelen tepki bu ihtimali de zora soktu. Everton’a gönül veren futbolseverler, Benitez iddiaları üzerine adeta çılgına döndü. 

Pankartlarla yönetime mesaj

Premier Lig temsilcisinin evi olan Goodison Park’a pankartlar asan lacivert-beyazlılar, Rafael Benitez’i asla kabul etmeyecekleri mesajını verdi. Pankartların birinde “Benitez hoş gelmedin” yazarken, küfürler içeren diğer mesajda ise İspanyol hocaya “şişko” denilerek de hakaret edildi. 

Everton taraftarı neden Benitez’i istemiyor?

Daha önce Everton’ın ezeli rakibi Liverpool’u çalıştıran ve bu kulüple özdeşleşen Rafael Benitez öncelikle bu nedenden dolayı lacivert-beyazlılarca sevilmiyor. Üstelik 2007’de oynadıkları derbi sonrası Everton’ı “küçük bir kulüp” olarak niteleyen ünlü teknik adam, bu sözlerinden dolayı asla affedilmedi ve taraftarlar bu demecini yıllar geçse de gündeme getiriyor. 

'Yardımcı hoca Benitez'den daha iyi olur'

Everton efsanesi Neville Southall da taraftarlar ile aynı görüşte. Eski futbolcu talkSPORT'a yaptığı değerlendirmede, “Bence Rafa Benitez iyi bir menajer ama Everton için uygun mu? Hayır. Ben Duncan Ferguson'u (Everton'un eski forveti ve Ancelotti'nin yardımcısı) tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Benitez yönetimi de ikiye böldü  

Dail Mail’de yer alan haberde ise Everton’ın çoğunluk hissedarı Farhad Moshiri'nin, Benitez ile son 2 hafta içinde 3 kez konuştuğu ve yönetim kurulundan tam destek alamasa da İspanyol teknik adamda ısrarcı olduğu vurgulandı. Buna karşılık taraftar tepkisini dikkate alan futbol direktörü Marcel Brands’in şu an Belçika Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü yürüten Roberto Martinez'i düşündüğü de ifade edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler