Arina Fedorotseva, Fenerbahçe'yi anlattı: Rusya'da bile Barbie...

Cüneyt Muharremoğlu
23.10.2022 - 13:37 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 13:45

Fenerbahçe Opet'in Rus smaçörü Arina Fedorotseva, Fenerbahçe'den Eda Erdem'e; en sevdiği yemekten İstanbul'a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Arina Fedorotseva, Fenerbahçe'yi anlattı: Rusya'da bile Barbie...

AJANSSPOR HABER

Geçen yıl 17 yaşında Fenerbahçe Opet'e imza atarak Türkiye'ye gelen Rus smaçör Arina Fedorotseva, sarı lacivertlilerde başarılı performansıyla kısa zamanda en çok sevilen isimler arasına girdi.  Taraftarın çok sevgi gösterdiği sporculardan olan Fedorotseva, Fenerbahçe kaptanı Eda Erdem'e övgü yağdırırken İstanbul'daki yaşantısına dair açıklamalarda bulundu. 

Fedorotseva, Rusya Milli takımı kaptanı oldu

FIVB’nin “2021 yılının en iyi 12 kadın voleybolcusu” listesinde yer alan ve artık 18 yaşında olan sporcu, Skorer'e verdiği söyleşide Rusya Milli takımı'nda kaptanlık görevine getirilmesini "Benim için sorun yoktu. Daha önce kaptanlık yaptım ama genç takımdayken. Bu bana baskı veya başka bir şey getirmedi. Sahada özel bir şey kazandırmadı diyebilirim. Sadece daha güvende hissettim" diyerek yorumladı.

10 numaranın sırrı: Rahatım

Fedorotseva, 10 numarayı tercih etmesinin nedeni ise şöyle açıkladı: "Bu basit. Sadece 10 numaralı forma ile oynamaktan rahatım. Bir sürü forma numarası denedim. Ama 10.. benim numaram gibi hissediyorum ve sahada rahatım."

İlgini Çekebilir
Çanlar Giovanni Guidetti için çalıyor
Habere Git

"Her birimiz Fenerbahçe için savaşmaya hazırız"

Büyük bir oyuncu olmak için yurt dışına çıkması gerektiğini belirten Rus smaçör, "Sultanlar Ligi, dünyanın en iyi ligi şu anda. Fenerbahçe'yi tercih ettim. Çünkü gerçek bir aile. Burada olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Ailenin bir parçası olmak benim için büyük bir onur. İçimizde bir ateş var. Her birimiz savaşmak için hazırız. Hepimizi bu büyük kulübü birleştirdi" dedi.

"Vakıfbank motivasyon kaynağı oldu"

Gelecek hafta oynanacak Şampiyonlar Kupası maçında karşılacakları ezeli rakipleri Vakıfbank için konuşan Fedorotseva şunları söyledi: "Geçen sezon Vakıfbank'a karşıı çok iyi oynadık. Ama şampiyonluk unvanını alamadık. Bu durum bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Savaşmak için daha fazla baskı, daha fazla arzu... Rakibe karşı tüm enerjimizi bu maça ve bir sonraki maça vermek için motive ediyor."

Defans ve topu karşılama sorunu

Sahada çok fazla sorumluluğu olduğunu belirten Rus smaçör, "Bu yüzden her şeyi geliştirmek zorundayım. Pratik yapmaya çalışıyorum. Ama daha çok problemim defans ve topu karşılama. Ve bunun üzerinde çok çalışıyorum. Sadece topu karşılama veya sadece savunma çalışamam. Voleyboldaki tüm yetkinlikleri geliştirmeye çalışıyorum" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Eda Erdem'e büyük onur
Habere Git

"Eda Erdem herkese örnek"

Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem'den övgüyle bahseden Fedorotseva, şunları söyledi: "O gördüğüm en harika oyuncu. Onunla sahada oynamaktan, onunla antrenman yapmaktan gerçekten çok mutlu ve gururluyum. O benim için diğer herkese iyi bir örnek. O gerçek bir kaptan diyebilirim. Sahadaki desteğini her seferinde hissediyorum. Aynı zamanda idmanda bana çok yardım ediyor. Bu gerçekten çok önemli. Benim için paha biçilemez.

En yakın arkadaşı Anna Lazareva 

Fenerahçe'ye gelmeden önce takım arkadaşı Anna Lazareva ile çok yakın bir ilişkibi bulunmadığını vurguleayan Fedorotseva, "Burada iyi arkadaş olduk. Çünkü biz bu takımda iki Rusuz. Birbirimize çok yardımcı oluyoruz. Saha içinde, saha dışında her yerde... Burada benimle olduğu için gerçekten mutluyum. İlk senemde bana çok yardımcı oldu. Çünkü zaten yurtdışında oynuyordu. Yurtdışındaki ilk yılı değildi. Ona teşekkür ederim" dedi.

"Türk taraftarlar gerçekten çılgın"

Rus sporcu, taraftarların maçlara ilgisinden etkilendiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Türk taraftarlar gerçekten çılgın. Gerçekten iyiler. Biliyorsunuz ki maçlarda kalabalığa ihtiyaç duyuyoruz. Onları sahada ekstra oyuncu gibi hissediyoruz. Çığlık atıyorlar, bizi destekliyorlar. Gerçekten paha biçilemez. Daha önce böylesini hiç görmedim ve bundan sonra herhangi bir ülkede asla görmeyeceğim. Özellikle Fenerbahçe taraftarları. Dediğim gibi biz bir aileyiz. Kocaman bir aile. Birbirimizi destekliyoruz. Bunu sahada hissediyoruz."

Sarı lacivertli taraftara çağrıda bulanan Fedorotseva "Sizi maçlarımıza bekliyoruz. Bu bizim için gerçekten önemli. Bu paha biçilemez. Sizi seviyorum" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Guidetti'den Egonu'ya destek: "Türkiye ile benim başıma da geldi"
Habere Git

Fenerbahçe bölgesi ve İstanbul Boğazı

İstanbul ve Türkiye'yi gezmekten büyük zevk aldığını vurgulayan Fedorotseva, Fenerbahçe bölgesinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Smaçör, "Burada yürüyebilirsin, futbol maçına gidebilirsiniz. Sonunda sahada idman yapabilirsin. Sıralamamda zirvede. Ayrıca İstanbul Boğazı'na gitmeyi seviyorum. Favorim gemiyle  Bogğaz'ı geçmek. Kuşları beslemeyi seviyorum. Martılar... Onları beslemeyi seviyorum. Bir semti gezmeyi, İstanbul'u keşfetmeyi seviyorum" dedi.

Favori Türk yemeği pilav

En sevdiği Türk yemeğinin pilav olduğunu söyleyen Fedorotseva, "Neden bilmiyorum ama bu benim favorim. Bütün Türk yemeklerini seviyorum. Döner, köfte, baklava, lahmacun, hepsini" diye konuştu.

"Rusya'da bile Barbie diye çağırdılar"

Fedorotseva, kendisine takılan "Rus Barbie" lakabı için şunları söyledi: "Bana böyle neden seslendiklerini anlayamıyorum. Kullanmaya hazırım. Rusya'da bile bazıları 'Barbie' diye beni çağırdı. Bu benim yeni ismim, takma adım."

En çok kullandığın Türkçe kelimeler hangileri?

Yaşa Fenerbahçe marşını bildiğini söyleyen Rus sporcu, en sevdiği kelimenin "Görüşürüz olduğunu belirtti. Fedorotseva, "Görüşürüz" dışında çok kullandığı Türkçe kelimeleriyse şöyle sıraladı: "Merhaba, günaydın, iyi günler, iyi akşamlar, iyi geceler, nasılsın, çok iyi, şöyle böyle. Hadi markete gidelim. Elma, çilek, badem, fıstık, fındık, muz, domates."

Senin için hazırladığımız haberler