Fenerbahçe'nin 2 haftası var, yoksa ceza gelecek!

05.03.2020 - 20:15 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 17:21

Fenerbahçe'de takımın başına kim geçecek? Pro lisansa sahip antrenörler kimler? Pro lisans sahibi olmayan antrenörle kaç maça çıkılabilir? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin 2 haftası var, yoksa ceza gelecek!

BARIŞ ŞEHİRLİOĞLU

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldıktan sonra yeni hoca arayışları hız kazandı. Sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç, kısa ve uzun vadeli planlarını yaptı.

Koç, kısa vadede takımın başına antrenmanlarda teknik ekipte yer alan Emre Belözoğlu-Volkan Demirel ikilisini getirecek. Bir sürpriz yaşanmazsa yeni hoca, gelecek sezon iş başı yapacak.

Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in pro-lisansı bulunmadığı için teknik direktörlük yetkisine sahip bir ismin de bulunması gerekiyor. Sarı lacivertlilerde bu lisansa sahip iki isim var; altyapıda görev yapan Serdar Dayat ve Şenol Çorlu. Bu ikiliden en kuvvetli aday ise Çorlu.

Fenerbahçe, pro-lisans sahibi olmayan antrenörle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatlarına göre yalnızca iki hafta maça çıkabilir. Bu karşılaşmalar Kadıköy'deki Yukatel Denizlispor ve deplasmandaki İttifak Holding Konyaspor.

TFF talimatı ne diyor?

TFF'nin ilgili talimatı şöyle: "Profesyonel takımları bulunan kulüpler, zorunlu kadrolardan herhangi birinin boşalması halinde, iki hafta içerisinde boşalan kadroyu tamamlamak zorundadırlar. Aksi halde ilgili kulüp hakkında Futbol Disiplin Talimatı Talimatlara Aykırılık maddesi hükümleri uygulanır."

Bu iki haftalık süreç dolup hâlâ pro-lisans sahibi bir teknik adam TFF'ye bildirilmezse Fenerbahçe ceza ile karşı karşıya kalabilir!

Antrenmana bile çıkamazlar

Söz konusu ceza ise şöyle: "Bu talimatta belirtilen esaslar dışında hiç kimse, bir kulüpte bir teknik adamın görevlerini üstlenemez. Hiç kimse ilgili takımın statüsüne uygun kategorideki teknik adam lisansı, TFF’ye tescil edilmiş bir sözleşmesi olmaksızın, bir futbol takımını fiilen müsabakaya hazırlayamaz, yönetemez ve yönlendiremez. Bu fıkra hükümlerini ihlal eden kişiler 1 yıl hak mahrumiyeti ve bu kişilerin mensubu olduğu kulüplere Süper Lig için 100.000 TL, 1. Lig için 25.000 TL, 2. Lig için 10.000 TL, 3. Lig için 7.500 TL para cezası verilir."

Buna göre Fenerbahçe, pro lisans sahibi olmayan bir antrenörle iki hafta sonunda maçların yanı sıra TFF, talimatlarına göre antrenmana bile çıkamaz. Aksi halde ceza alır.

Senin için hazırladığımız haberler