Fenerbahçe haberleri: Altay Bayındır ile ilişik bitmiştir

İsmail Keles
18.08.2023 - 17:02 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 17:18

Radyospor yorumcusu Ümit Özat, Fenerbahçe'deki kaleci sıkıntısıyla ilgili olarak Altay Bayındır'ın kalmaması gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe haberleri: Altay Bayındır ile ilişik bitmiştir

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu maçında Maribor'u deplasmanda 3-0 yenerek play-off'a kaldı. Sarı Lacivertliler'in kalesini bu maçta İrfan Can Eğribayat korudu.

Teknik Direktör İsmail Kartal, Altay Bayındır'ı yedek soyundururken; Fenerbahçe teknik patronunun bu kararını Ümit Özat yorumladı. 

Radyospor'daki Trivela programında Yılmaz Dirim'in sorularını yanıtlayan Ümit Özat, "Bana  göre Altay ile Fenerbahçe'nin ilişiği bitmiştir. İrfan Can'ın maç sonrası açıklaması mesaj niteliğindedir. 'Bu forma benim' dedi" ifadelerini kullandı.

"İsmail Kartal risk aldı"

"İsmail Kartal, Altay'ı oynatsa işler kötü gitse İsmail Kartal'a İrfan Can'ı oynatsa kötü gitse yönetime yazar" diyen Özat, "Futbolda her türlü sonucun bir cevabı vardır. Bence İsmail Kartal bir risk aldı. Hafta sonuna kadar en çok zorlanacağı bu olacak. İki arada bir derede kalacak. Bundan kurtulmanın tek yolu aklı başında bir kaleci almasıdır" diye konuştu. 

Fenerbahçe'de daha önce olan Kameni ve Volkan değişikliklerini örnek gösteren Ümit Özat, "Yabancı kaleci gelmezse Kameni ve Volkan gibi üç haftada değişirler. Bir o oynar bir o oynar. İsmail Kartal'ın işi zor" değerlendirmesini yaptı. 

"Türkiye'deki bir takım alsa şaşırmam"

Altay'a teklif konusunda ise Ümit Özat, "Altay'a gelecek teklifler değerlendiriliyor mu değerlendirilmiyor mu? MLS, City, Arabistan'dan teklifler denildi. Türkiye'deki bir takım alsa şaşırmam. Üç gün uyumayıp Fred'i transfer eden bir sportif direktör ekibi var. Üç aydır uyuyorlar mı da kaleci transfer edemiyorlar?" şeklinde konuştu. 

"Fenerbahçe'nin kalecisi Livakovic olmamalı"

"Altay ile Fenerbahçe taraftarının bağı koptu" vurgusunu yapan Ümit Özat, "Bazı oyuncular bu kulübü taraftarı çok suistimal etti. Bu kulübün büyüklüğü genlerinde şampiyonluk olan bir kulüpten geliyor. 4-5 sene bir Galatasaray galibiyetini yeterli gören bir oyuncu grubunun bu kulüpte işi olamaz. Uğurcan-Altay takası olabilir. İlla yabancı olmayabilir. Yerli kaleci de olabilir. Ama Livakovic olmamalı" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler