Fenerbahçe'nin as kalecisi olabilir mi?

02.04.2020 - 23:29 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 23:29

Belçika'nın Westerlo takımında forma giyen Berke Özer TRT Spor'a konuk oldu. Genç kaleci Türkiye'de kimleri beğeniyor? Avrupa'da hangi takımda forma giymek istiyor? Fenerbahçe ve Volkan Demirel hakkında neler düşünüyor? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin as kalecisi olabilir mi?

Fenerbahçe'nin Belçika Ligi takımlarından Westerlo'ya kiraladığı Berke Özer, TRT Spor'un Instagram hesabının canlı yayın konuğu oldu.

Belçika'daki son durum hakkında bilgi veren genç kaleci, "Her şey yolunda. Spor gibi tüm ativiteler iptal oldu. Ligler tamamen iptal oldu. Club Brugge'nin şampiyon olduğunu duyurdular. Biz de ne yapacağımızı henüz bilmiyoruz, haber bekliyoruz. Buraya alıştım. 6-7 ay oldu. Çok güzel tecrübeler edindim. Başka bir ülkeyle, başka bir kültürle tanışmak güzel" dedi.

"İnsanların benden beklentisi yüksek"

Çocukluk takımının da Fenerbahçe olduğunu vurgulayan Berke, "Küçüklükten beri Fenerbahçeliyim. Baskı olmuyor. Tam tersine insanların destek olmaları beni olumlu etkiliyor. İnsanların benden beklentileri yüksek. Ben de Türk futboluna ve Fenerbahçe'ye faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"Westerlo inanılmaz bir sistem kurmuş"

Hasan Çetinkaya'nın Westerlo'da iyi bir sistem kurduğunu söyleyen başarılı kaleci, "Hasan (Çetinkaya) ağabey ve menajerim Ömer Uzun ile oturduk, geleceğim için nasıl adımlar atacağımızı konuştuk. İnanılmaz bir sistem kurmuşlar. Çok güzel bir kulüp, kasaba kulübü. Dünyanın birçok yerinden futbolcuları var, kaliteli bir lig aynı zamanda" sözlerini kullandı.

Taraftarlarla birlikte tezahürat yapması üzerine de yorumlarda bulunan Özer, "İlk geldiğim 3 maçta gol yemedim. İyi performans gösterince taraftarların desteği arttı. Maçtan önce bana tezahüratı söylemişlerdi. Ezberlemiştim. Çok güzel bir anım oldu" dedi.

"Volkan Demirel'in üzerimde emeği çok"

Fenerbahçe'deki takım arkadaşı Volkan Demirel hakkında konuşan Özer, "Volkan (Demirel) ağabey hakkında konuşan kimse onun hakkında kötü bir şey söylememiştir. Benim için de rol model biri. İdolünle beraber çalışma fırsatı bulduğunda çok farklı hissediyorsun. Sağ olsun bana inanılmaz destek oldu. Şu anda da sürekli konuşuyoruz. Volkan ağabeyin büyüklüğünü hissettim. Sahanın dışında da çok yardımcı oldu. Psikolojik olarak da beni hazır tuttu ilerisi için. Üzerimde çok fazla emeği var" ifadelerini kullandı.

"Kendimi hazır hissediyorum"

Fenerbahçe'nin 1. kalecisi olacak seviyede misin sorusuna cevap veren genç kaleci, "Bunu kimse bilemez. 35-36 yaşındaki kaleciler bile çok büyük hatalar yapabiliyor. Real Madrid 17 yaşındaki Casillas'a formayı verdiğinde böyle bir efsane olabileceğini bilemezdi. Ben de burada epey tecrübe kazandım. Kendimi hazır hissediyorum" yorumunu yaptı.

Gelecek sezon hangi takımda olacak?

Geleceği hakkında da konuşan Berke Özer, "Westerlo ile 1 sene daha sözleşmem var, bu Fenerbahçe'nin inisiyatifinde. Fenerbahçe'nin bileceği iş. Şu an futbol konuşulamıyor. Bu süreç bittiğinde görüşülür" dedi.

Türkiye'deki en iyi kaleciler?

Berke Özer'in diğer açıklamaları şu şekilde:

Fernando Muslera, Mert Günok, Altay Bayındır, Uğurcan Çakır.

Bir hakkın olsa Avrupa'dan hangi takıma gidersin?

Barcelona. Aslında Real Madrid'i daha çok seviyorum ama Barcelona daha istikrarlı, inanılmaz bir sistem işliyor orada. Barcelona'da oynamak daha kolaydır. Sonuçta Messi, Suarez gibi çok büyük yıldızlar olacak etrafında.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler