Fenerbahçe'nin Atilla Karaoğlan Paylaşımına Beşiktaş'tan Yanıt

Orhan Gülek
03.02.2023 - 20:34 | Son Güncellenme: 03.02.2023 - 21:02

Fenerbahçe'nin sosyal medyadan yaptığı Konyaspor maçıyla ilgili Atilla Karaoğlan paylaşımına Beşiktaş'tan flaş bir yanıt geldi. İşte haberle ilgili tüm detaylar

Fenerbahçe'nin Atilla Karaoğlan Paylaşımına Beşiktaş'tan Yanıt

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Konyaspor maçına Atilla Karaoğlan'ın atanmasının ardından Fenerbahçe Kulübü'nden sosyal medyadan flaş bir paylaşım gelmişti. Yapılan paylaşımın ardından Beşiktaş Kulübü'nden, Fenerbahçe'ye dikkat çeken bir yanıt geldi.

"Önerimiz; şerefiyle hakkıyla mücadele etmeleridir"

Beşiktaş Kulübü sosyal medyadan verdiği yanıtta, "25.12.2022 tarihinde Gaziantep FK ile oynadığımız maçın hakemini, haklı kararında dik durmasına rağmen kendi maçı öncesi algı yaratmak amaçlı kullananlara önerimiz, önlerindeki maça çıkıp şerefiyle hakkıyla mücadele etmeleridir." açıklamalarına yer verdi.

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye sert açıklamalar

Beşiktaş'ın konuyla ilgili resmi sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu, Demir Grup Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında verilen hakemlik adına utanç verici bir karar üzerine 3 Ocak 2023 tarihinde söz konusu maçla ilgili VAR kayıtlarını açıklarken, Gaziantep FK-Beşiktaş maçının kayıtlarını da eş zamanlı duyurarak Kulübümüz üzerinden kendilerini aklama çabasına girmiştir.

Bugüne kadar maçlarına ait VAR kayıtlarının adeta korumacı bir tavırla açıklanmadığı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün; Adana Demirspor ile oynadıkları müsabakada maçın hakemlerine yönelik tepkilerini sosyal medyada Kulübümüz üzerinden ifade ettiklerine büyük bir şaşkınlıkla tanık olduk.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Konyaspor maçı öncesi flaş paylaşım!
Habere Git

"Bozuk olanın kol değil sistem"

Kendi camialarını yatıştırmak, hakemleri etki almak için başarısızlıklarına kılıf arayanları, saha dışında Beşiktaş ismini ucuz oyunlarına alet etmemeleri hususunda uyarıyoruz.

23 Eylül 2017 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık, maç boyunca verdiği hatalı kararlarla sonuca direkt etki etmesine rağmen yine sosyal medyadan "Kol bozuk" şeklinde paylaşım yapanlar, bozuk olanın kol değil sistem olduğunu ancak aynı hakemin kendileri aleyhine kararlar verdiğini düşündükleri zaman mı idrak edebilmişlerdir?

"Yöneticileri değişmesine rağmen fıtratları değişmemiştir"

Olmayan penaltılar ve yanlış hakem kararlarıyla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray Spor Kulübü’nün de dün bağırıp, bugün hakemlerin lehlerine verdikleri kararlara susması ve aynı şekilde ligin başında hakemlerin verdikleri destekle mutlu olan ama bugün ise hakem hatalarından dert yanan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamaları, "Bana dokunmazsan sorun yok ama dokunursan sorun var" mantığının ta kendisidir.

Ne yazıktır ki hakem ve TFF desteğiyle şampiyon olmayı amaçlayan bu kulüplerin yıllardır yöneticileri değişmesine rağmen fıtratları değişmemiştir.

"Beşiktaş tüm taşlardan daha ağırdır"

"Değişsin" dediğimiz hakemler gönderildikten sonra yine hakemlikte etkili olan koltuklarda görevlendirilmeleri bir şeylerden korkulduğu için midir?

Kamuoyu, bugün Türk futbolundaki temel sorunun saha içinde başarısız olanların bunu saha dışında telafi etmeye çalışması olduğunu bir kez daha net bir şekilde görmüştür. Türk futbolunun gelişimi ve marka değerinin artması hususlarında herkesin sorumlu ve görevli olduğunu hatırlatırız.

Son olarak; TFF'nin müthiş işler yaptığı güzellemesi ve yancılığının ardından başlarına taş düşünce bağıranlar unutmasın ki Beşiktaş tüm taşlardan daha ağırdır."

Ne olmuştu?

Gaziantep FK-Beşiktaş maçını yöneten Attila Karaoğlan, Kitsio ile N'Koudou arasında yaşanan mücadeleyi VAR'da izlemiş ancak N'Koudou'ya kırmızı kart göstermemişti.

TFF, daha sonra bu maçın VAR kayıtlarını açıklamış ve Karaoğlan'ın ciddi şekilde hata yaptığını açıklamıştı.

Fenerbahçe'den Atilla Karaoğlan tepkisi

Karaoğlan, MHK yönetiminin değişmesinin ardından Fenerbahçe - Konyaspor maçına atanırken, Fenerbahçe bu atamaya tepki göstermişti.

Fenerbahçe'nin, Attila Karaoğlan'ın Konyaspor maçına atanmasının ardından tepkili bir paylaşım yapmıştı.

Yayınlanan VAR konuşmaları büyük ses getirdi

Süper Lig'in 15. haftasında Gaziantep FK ve Beşiktaş maçı 1-1 sona ermişti. Maç sırasında N'koudou ve Stelios Kitsiou arasında yaşanan pozisyonu hakem Atilla Karaoğlan VAR'da inceleyip aynı kararda kalmıştı. Maçın ardından pozisyonun çok tartışılması nedeniyle TFF, bu maç ve Sivasspor - Galatasaray maçının VAR kayıtlarını açıklamıştı.

İşte Atilla Karaoğlan'ın VAR kayıtlarındaki konuşmaları

  • VAR: Atilla ne gördün sen?
  • Atilla Karaoğlan: Abi hafif bir dokunuyor şiddet yok, vurma yok. Hafif bir dokunuyor.
  • VAR: İttiriyor diye mi görüyorsun? Atilla, sahada inceleme öneriyorum, Atilla. Atilla, sahada inceleme öneriyorum, inceleme.
  • Atilla Karaoğlan: Abi şiddet yok diye gördüm.
  • VAR: Ama kafa vurduğunu görüyorum ben de.Atilla Karaoğlan: Evet ama şiddet var mı?
  • VAR: Var, var kafa ile vuruyor.
  • Atilla Karaoğlan: Tamam geldim.
  • VAR: Ben hepsiyle bir tutuyorum bunları zaten, aynısı. Yani bariz burnuna vurduğunu görüyorum ben.
  • Atilla Karaoğlan: İtiyor, itiyor olarak görüyorum abi kafayla.
  • VAR: Şiddetli oynat, şiddetli. Şimdi ben sana izletiyorum tekrar. Normal hızda da izletiyorum.
  • Atilla Karaoğlan: Normal oynat, normal hızda oynat. Teması gördüm zaten, normal hızda oynat.
  • VAR: Adam arkaya gidiyor kafası bak söyle istersen bak, vurduktan sonra.
  • Atilla Karaoğlan: Burnuna dokunuyor ya şiddet yok.
  • VAR: Burada net kafa attığını görüyorum ben de.

Karaoğlan ile Özdamar'a uzun süre görev verilmedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski yönetimi, ligin 15’inci haftasında Gaziantep ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada orta hakem olarak görev alan Atilla Karaoğlan ile Sivasspor-Galatasaray maçında düdük çalan Erkan Özdamar’a uzun süre görev verilmeyeceğini duyurmuştu.

Karaoğlan ile Özdamar geri döndü

Karaoğlan ile Özdamar, göreve başlayan yeni MHK tarafından 1 aylık süre sonunda yeniden karşılaşmalara atandı. 6 Şubat Pazartesi günü; Fenerbahçe ile Konyaspor arasındaki maçta Atilla Karaoğlan,  Giresunspor ile Kayserispor arasındaki karşılaşmada ise Erkan Özdamar düdük çalacak.

Senin için hazırladığımız haberler