Fenerbahçe'nin beşi bir yerdesi!

08.01.2021 - 08:41 | Son Güncellenme: 08.01.2021 - 08:51

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, zirve yolunda Alanyaspor'u mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Peki, Fenerbahçe'nin Alanyaspor'u 2-1 yendiği maçta hangi futbolcular öne çıktı, daha iyi oynadı? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin beşi bir yerdesi!

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe, zirveyi yakından ilgilendiren maçta Alanyaspor'u 2-1 yenerken özellikle Kalede Altay Bayındır, Forvette Mame Thiam ve orta sahasından hem defansif hem ofansif anlamda büyük katkı aldı.

Kalede güven verdi

Thiam faktörü

Pazartesi Fenerbahçe, deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-0 mağlup ederken iki gol atan Mame Thiam formasını kaptırmadı. Özellikle Samatta'nın yokluğunda Papiss Cisse ile ileride topu tutmakta çok zorlanan Fenerbahçe bu yüzden takım olarak güç durumlara düşmüştü. Thiam, Alanyaspor maçında hem mücadelesiyle atakların başlamasında  önemli bir görev yaptı hem de duran toplarda savunmasına büyük katkı verdi. Senegalli oyuncu yüzde 61.9 pas isabeti sağlarken, 2 uzun pas, 19 kısa pas yaptı. 4 kez ikili mücadele, 3 kez hava topu kazandı.

Ortada Gustavo, Ozan ve Pelkas var!

Orta sahada ilk 11'de sahaya çıkan Luis Gustavo, Ozan Tufan ve Dimitris Pelkas güçlü oyunlarıyla  özellikle defansta rakibe adeta göz açtırmadı. Taktik gereği daha çok savunma güvenliğini sağlayan bu üçlünün defansif ikilisi Gustavo ve Ozan hastalık sonrası daha az antrenman yapmalarına karşın verdikleri güçlü mücadeleyle takdir kazandı.

Gustavo neler yaptı?

Luiz Gustavo, Yüzde 77.8 pas isabeti başarısı ile oynarken 5 uzun, 22 kısa pas yaptı. Brezilyalı futbolcu, 7 ikili mücadele kazandı,  3 kez de top kaptı.

Ozan Tufan'ın maç içindeki performansı

İngiliz ekiplerinin takibinde olan Ozan Tufan ise yüzde 75.9 pas isabeti yakaladı. 5 uzun, 24 kısa pas ile oynayan Ozan Tufan, Brezilyalı Gustavo gibi 7 ikili mücadele kazandı. Topla bazı pozisyonlarda başarılı dripling yapan Ozan Tufan maçı 2 asistle tamamladı.

Türkiye'den Yunanistan'a ikinci asist!

Teknik direktör Erol Bulut'un daha önce kanatlarda şans verdiği Yunan futbolcu Dimitris Pelkas, Kasımpaşa maçından sonra Alanyaspor karşılaşmasına da forvet arkası olarak çıktı.

Kasımpaşa maçında Thiam'a çok güzel bir asist yapan Pelkas, bu kez başarılı oyununu bir golle süsledi. Oyuncu, Göztepe maçında ilk kez oynarken ismini hatırlayamadığı için Pelkas'a 'Yunanistan' diye seslenen Ozan Tufan'dan aldığı güzel pası harika bir plaseyle ağlara göndermeyi başardı.  Pelkas'ın Göztepe maçında ağlara gönderdiği topun ortasını yapan Ozan Tufan, böylece 'Yunanistan'ı ikinci kez golle buluşturdu.

Yunan oyuncu, Alanyaspor karşısında 2 isabetli şut çekti, yüzde 78.9 pas isabeti ile oynadı, 1 uzun, 18 kısa pas yaptı. Pelkas, 2 kez de ikili mücadeleden galip çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler