Fenerbahçe'nin bitmeyen çilesi: Sol yanı ağrıyor

03.02.2022 - 16:06 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 13:41

Fenerbahçe'de Ali Koç başkanlığa geldiğinden beri sol bekte sorun yaşıyor. Birçok kez hedef olarak gösterilen sol bek transferi bir türlü yapılamıyor.

Fenerbahçe'nin bitmeyen çilesi: Sol yanı ağrıyor

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe Ali Koç döneminde en çok beklerden çekti. Özellikle sol kanadı savunan oyuncu sarı lacivertlilerin en büyük sorunu oldu.

Ersun Yanal döneminde alınamadı

Ali Koç başkan seçildiği 2018-19'da zor günler geçirmiş ve  sezon ortasında Ersun Yanal ile anlaşmıştı. 2019-20'ye çok iyi giriş yapan Fenerbahçe'de o dönem sol bek olan Hasan Ali Kaldırım sezon öncesi sakatlandı.

Limit sorunu

Sezonun ilk yarısını sağ kanat oyuncusu Nabil Dirar'ı sol bek oynatarak aşmaya çalışan sarı lacivertliler devre arasında mutlaka o bölgeye transfer yapmak istiyordu. Ancak TFF ile yaşanan limit sorunu nedeniyle anlaşılmasına karşın Milanlı Ricardo Rodriguez  transferi tamamlanamadı. Başarısız sonuçların ardından Ersun Yanal görevi bıraktı.

İlgini Çekebilir
489 dakikada 8 milyon Euro! Fenerbahçe, Watford için dua ediyor
Habere Git

En sorunsuz sezon 2020-21

2020-2021 sezonunda Emre Belözoğlu sportif direktörlük ve Erol Bulut teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Beşiktaş'tan Gökhan Gönül, Caner Erkin, Trabzonspor'dan Filip Novak ve Antalyaspor'dan Nazım Sangare transfer edilerek bek rotasyonu tamamlandı.

Ali Koç: Fırsat bulursak bek alacağız

Sezonun bitmesinden sonra 2 Haziran 2021'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ali Koç, yeni sezon transfer planlamasını anlatırken şu ifadeyi kullandı: "Geçen transfer sezonlarından daha farklı bir dönem geçireceğimizi söylemiştim. Çünkü takımın yüzde 70'i hazır. 1 stoper, 1 kanat ve 2 forvet alacağız. Fırsat transferi olursa bir sol bek ve bir sağ bek de alabiliriz."

Gökhan Gönül ve Caner Erkin gitti

Ali Koç, bu açıklamayı yaptığında takımda Gökhan Gönül ile Caner Erkin bulunuyordu. Sarı lacivertliler bu iki futbolcuyla yolları ayırdı. Caner Erkin Fatih Karagümrük'e Gökhan Gönül ise Rizespor'a gitti.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe itirafı: "Bilerek, isteyerek..."
Habere Git

Ali Koç: Hocamızın bek isteği var

Fenerbahçe, bu dönem Vitor Pereira ile anlaştı. Portekizli teknik direktör üçlü sisteme dönerek Ferdi Kadıoğlu ile Bright Samuel-Osayi'yi kanatlarda oynattı. Böylece elde tek kalan sol bek Filip Novak ve sağ bek  Nazım Sangare'nin alternatiflerini oluşturdu.

Ali Koç: Hocamız ileri geri çalışan bek bekliyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç,  1 Eylül 2021'de Haberglobal kanalında katıldığı bir televizyon programında Vitor Pereira'nın sol bek istediğini açıkladı. Ali Koç şöyle konuştu: "Hocamızın istediği, sola ileri geri 90 dakika koşacak bir oyuncu bekliyor. Biz oyuncuyla anlaşma noktasına geldik. 2 Eylül'e (transfer döneminin bitiş tarihi) yetişir mi, yetişmez mi göreceğiz." Bu açıklamaya karşın sol bek transferi gerçekleşmedi.

İsmail Kartal: Orijini sol bek olan...

Fenerbahçe'de daha sonra Vitor Pereira ile yollar ayrıldı. Pereira'nın yerine gelen İsmail Kartal savunmada dörtlü sisteme döndü. Sivasspor karşılaşmasında sol bek Filip Novak sakatlandı. Kartal, maç sonu yaptığı açıklamada orjini sol bek olan oyuncusu bulunmadığını belirterek transfer istedi.

Konan menajer sorunuyla olmadı

Fenerbahçe, Reims'ta sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Ghislain Konan ile kulübüyle anlaşmasına rağmen oyuncunun menajerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle imza atılmadı.

Kasımpaşa ve Sivasspor izin vermedi

Kasımpaşa'nın 21 yaşındaki futbolcusu Eren Elmalı ile Sivasspor'da forma giyen Uğur Çiftçi için girişimde bulunan sarı lacivertliler olumsuz yanıt aldı.

Avrupa listesine yazılamadı

Fenerbahçe'nin kronik sorunu haline gelen sol bek için yapılan girişimler sonuçsuz kalırken Avrupa için UEFA'ya gönderilen listeye isim yazılamadı. Transfer döneminin son günlerinde Fenerbahçe bir hamle yapmazsa bu sezonda 'sol bek' sorunuyla tamamlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler