Fenerbahçe'nin bitmeyen çilesi! Son 1 yılda 6 stoper...

09.01.2020 - 10:21 | Son Güncellenme: 09.01.2020 - 10:21

Fenerbahçe'nin bitmeyen çilesi! Son 1 yılda 6 stoper...

Son 1.5 senede Diego Reyes, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Zanka, Adil Rami ve Falette olmak üzere 6 stoper transfer eden Fenerbahçe, Serdar Aziz dışındaki isimlerden beklediği performansı alamadı.

Fenerbahçe'nin gündemindeki bir diğer isim ise Alanyasporlu Welinton...

Fenerbahçe 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında 6 stoper transfer etti. Ancak Sarı-Lacivertliler yeni takviyelerden bir türlü istediği verimi alamadı.

Diego Reyes

Fenerbahçe, 2018-2019 sezonunun başında Diego Reyes'i kadrosuna kattı. Sarı-Lacivertli formayla 14 maça çıkan Reyes, yumuşak müdahaleleriyle futbol otoritelerinin tepkisini topladı. 

Devre arasında Leganes'a kiralanan defans oyuncusu, İspanyol kulübünden kiradan döndükten sonra bu sene başında hazırlık maçlarında sınıfı geçemedi ve alacakları karşılığında Meksika ekibi Tigres'e satıldı.

Serdar Aziz

Roman Neustadter ve Reyes'teki form düşüklüğü üzerine devre arasında Galatasaray'dan bedelsiz olarak transfer edilen Serdar Aziz, geldiği günden bu yana Sarı-Lacivertli formayla 19 maçta 3 gol, 1 asistlik bir performans sergiledi. 

Kanarya'nın son dönemde kadrosuna kattığı stoperler arasında en iyi performansa sahip olan deneyimli stoper, mücadeleci kimliğiyle taraftarların takdirini kazandı.

Sadık Çiftpınar

Serdar Aziz'le birlikte devre arasında transfer edilen bir diğer isim de Sadık Çiftpınar oldu.

750 bin Euro karşılığında Yeni Malatyaspor'dan kadroya dahil edilen 27 yaşındaki Sadık, 2018-2019 sezonunda 13 maçta forma giydi ve 1 gol kaydetti.

Bu sezon yeni transferlerin ardından forma şansı bulmakta zorlanan Sadık, ligde ve kupada 6 maçta süre aldı ve 1 gol attı.

Sivasspor maçında ön çapraz bağları kopan şanssız oyuncu, sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı.

Zanka

Sezon başında 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Huddersfield'tan transfer edilen Mathias Zanka da hayal kırıklığı yarattı.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 18 maça çıkan Zanka, 3 gol kaydetti.

Pozisyonlarda ağır kaldığı için eleştirilen ve bazı maçlardan Ersun Yanal tarafından oyundan alınan Zanka'nın devre arasında takımdan ayrılması gündemde.

Adil Rami

Fenerbahçe'nin son 1.5 yılda kadrosuna kattığı stoperler arasında en büyük hayal kırıklığını yaratan isim ise Adil Rami oldu.

Bedelsiz olarak kadroya katılan Rami, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere toplam 4 maçta forma giydi. 

Fransız futbolcu oynadığı tek lig maçında da 45 dakika sahada kalabildi.

Teknik heyet, takıma bir türlü adapte olamayan Adil Rami'yi kadroda düşünmüyor.

Roman Neustadter

Fenerbahçe'nin 2016 yılında kadrosuna kattığı Roman Neustadter de geçtiğimiz sezonun ilk yarısında stoper mevkiinde oynadı.

2018-2019 sezonunda Sarı-Lacivertli formayla 31 maça çıkan Rus futbolcu, 2 gol kaydetti.

Yumuşak futboluyla eleştiri alan bir diğer isim olan Roman Neustadter, geçtiğimiz sezon sözleşmesi sona erince takımdan ayrıldı.

Simon Falette

Fenerbahçe, Almanya'da Franktfurt forması giyen stoper Simon Falette'yi 1.5 yıllığına kiraladı.

27 yaşındaki futbolcunun sol bekte de oynayabildiği biliniyor.

9 kez Milli Takım forması giyen Gineli oyuncu, Frankfur formasıyla 43 maça çıktı ve 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Falette'yi kiralayan Fenerbahçe'nin gündemindeki bir diğer isimse Aytemiz Alanyaspor forması giyen Welinton.

30 yaşındaki oyuncu bu sezon 15 maça çıktı ve 2 gol kaydetti.

Kanarya, Welinton'u kadrosuna dahil etmesi halinde son 1.5 yılda 7. stoper transferini gerçekleştirmiş olacak.

Jailson

Fenerbahçe'ye orta saha olarak transfer edilen Jailson da, defans hattında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu sezon stoperde forma giydi.

Ersun Yanal'ın mecburiyetten savunmada oynattığı Jailson topu oyuna başlatmada övgü alsa da, bireysel hataları nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler