Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Giuliano'nun kritik dönemi

21.12.2017 - 09:39 | Son Güncellenme: 21.12.2017 - 09:39

Fenerbahçe’ye sezon başında Zenit’ten transfer edilen Giuliano, başarılı görüntüsüyle kısa sürede güven kazanırken, aynı zamanda milli takım hedefi de taşıyor.

Brezilyalı futbolcu, 2018 Dünya Kupası’nı kariyeri için çok önemli bir hedef olarak görüyor. Bu motivasyonla sarı-lacivertli takımda performansını artırmaya çaba gösteren 28 yaşındaki futbolcu, Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Tite’nin de takibinde bulunuyor.

World Soccer Dergisi yazarlarından Samindra Kunti, son durumu değerlendirdi.

Brezilya teknik ekibinin Giuliano’yu şu an izlediğini ve kadroya seçim için kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan Samindra Kunti şu ifadeleri kullandı:

“Tite ile Giuliano birbirlerini Brezilya Serie A’dan iyi tanıyorlar. Tite şu anda kadroda kesin kararını vermedi, geniş düşünüyor. Danilo, Jemerson ve Giuliano çok kritik süreçte. Tite bu 3 ismi özel olarak deniyor. Japonya maçı Tite’nin Avrupa’da oynadığı ilk maçtı ve bu maça ayrı bir önem verdi. Giuliano aslında performansıyla tatmin etmedi ama Tite ile hep iletişim halinde. Zaten Brezilya-Japonya maçında Tite daha çok bazı denemeler yaptı ve as kadrosu olarak bakmadı. Giuliano’nun bölgesinde bazı oyuncular var. Tite, Paulinho ve Renato Agusto’yu çok seviyor ve onlardan vazgeçmez. Ancak Tite’nin Giuliano’yu tanıması da Dünya Kupası’na götürmesi için sebep olabilir. Tite şu an ekibini Avrupa’daki Brezilyalıları izlemesi için görevlendirdi. 2 aydır izlemeler başladı ve Giuliano’yu da izletecektir.”

Türkiye’yi es geçti

Dünya Kupası’nda grupların belirlenmesinden sonra Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Tite, Avrupa’da oynayan futbolcularını izlemesi için özel bir ekip ayarladı. Bu ekipler bizzat oyuncuları yerinde seyretti.

Tite’nin Aralık ayı takviminde Türkiye ve Giuliano’nun yer almaması dikkat çekti. Brezilya Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde yer alan bilgilendirme raporunda da Türkiye yer almadı.

Buna göre Tite’nin yardımcıları Edu Gaspar, Cleber Xavier, Matheus Bachi ve Sylvinho raporlar tutacak. Buna göre yardımcılar, Ukrayna’da Shakhtar-Manchester City, İngiltere’de Manchester City-Manchester United, Chelsea-Atletico Madrid, Portekiz’de Porto-Monaco, İtalya’da Juventus antrenmanı ve Juventus-Inter maçını izledi.

Jemerson, Danilo ve Giuliano’nun kadroda kritik bir süreçten geçtiğini kaydedilirken, Tite ve ekibinin Manchester City’li Danilo ve Monaco’lu Jemerson’u izleyip, Fenerbahçe’de Giuliano’yu izlememesi dikkat çekti.

(Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler