Fenerbahçe’nin büyük şanssızlığı!

08.04.2021 - 20:36 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 21:58

Süper Lig’in 33. haftasında Yeni Malatyaspor’a konuk olan Fenerbahçe’de Ozan Tufan ve Valencia'nın şutları kaleci Ertaç’ın müdahalesiyle direkten dönerken ilginç bir istatistiği ortaya çıkardı.

Fenerbahçe’nin büyük şanssızlığı!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe bu sezon rakipleri kadar direklerle de mücadele ediyor. Sarı lacivertlilerin hemen her maçta bir topu direkten dönüyor. Malatya'da ise hem Ozan Tufan hem Enner Valencia direk kurbanı oldu.
 

Önce Ozan Tufan takıldı

Ozan Tufan, 57. dakikada topla ceza alanı dışında topla vuruştu. Norveç maçındaki golünü hatırlatan etkili bir vuruş yapan milli futbolcunun şutunu Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç son anda parmaklarıyla çeldi.

Valencia da Ertaç'ı geçemedi

Bu müdahalenin ardından direkten dönen top köşe vuruşu olarak dışarıya gitti. 87. dakikada ise ilk golün sahibi Valencia aynı şanssızlığı aşamadı. Ekvadorlu futbolcunun vuruşu da yine Ertaç'ın müdahalesi sonrası direkten döndü. 

31 maçta 19 direk

Opta’nın verilerine göre bu sezon Fenerbahçe’nin Süper Lig’de direkten dönen top sayısı 19'u buldu. Sarı lacivertliler böylece ligde “en fazla topu direkten dönen” takım unvanını elinde bulunduruyor.  

Senin için hazırladığımız haberler