"Fenerbahçe'nin derdi teknik direktör değil, yapı problemi..."

21.04.2020 - 19:22 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 19:27

"Fenerbahçe'nin derdi teknik direktör değil, yapı problemi..."

Deneyimli Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports ekranlarında yayınlanan "beIN Manşet" programında gündemi değerlendirdi. İşte Ajansspor'un sizler için derledikleri...

"Oyuncular psikolojik olarak nasıl hazırlanacaklar?"

Süreç sonrası futbolcuların sadece fiziksel süreçlerinin değil, psikolojik durumlarınında önemli olduğunu söyleyen Demirkol: "Oyuncularınhazırlanması için bundan sonra 6 hafta lazım. Bunu yalnız ben söylemiyorum, birçok teknik direktör de söylüyor. İşin psikolojisi de önemli. Burada olan yabancı futbolcular belki de yasak kalkınca ülkelerine gitmek isteyecek. Sadece fiziksel hazırlıkla halledilebilecek bir durum değil. Bununla ilk kez karşılaşıyoruz. Oyuncular psikolojik olarak nasıl hazırlanacaklar? Oyuncular sezona hazırlanırken 1 ay tatil yapıyorlar. Şimdi öyle değil. O yüzden bu hazırlık döneminin nasıl geçeceğine dair kafamda çok fazla soru işareti var."

"Herkes 'Haziranda başlarız.' diyor. Bu konuda çok da haber geliyor, güzel, inşallah olur. Bana, sanki ağustostan önce olmayacakmış gibi geliyor. Maçların nerede oynanacağı da önemli. Bu da bir tartışma konusu. Haziran'da oynayacak ve hızlı hızlı bitireceksek, Antalya ya da İstanbul'da, hep beraber, çok fazla seyahate gerek kalmayacak şekilde organize edilmesi mantıklı olabilir. Eğer Haziran ayına yetişmeyecekse, bu senenin deplasmanlı şekilde, eylülden itibaren, bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki sezonun da daha kısa-kompakt, heyecanlı yapılmasında fayda var."

"Sergen hoca, çok iyi bir ekip çalışması yapıyor..."

Beşiktaş'ın bugün antrenmana başlaması ve Loris Karius'un durumu hakkında konuşan usta yorumcu: "Beşiktaş'ın bugün antrenmanlara başlamasının biraz da 'Biz oynamaya hazırız.' mesajı vermeye yönelik olduğunu, oyuncuları evden çıkarıp neşelendirmek, bağlarını güçlendirmek için olduğunu düşünüyorum. Sergen hoca, çok iyi bir ekip çalışması yapıyor. Yıldız oyuncularda pek rastlayabileceğiniz bir durum değil. Bence onu ön plana çıkaran taraf da bu."

 

"Karius'un gösterdiği formla Beşiktaş'a çok fazla bir şey kattığını söylemek mümkün değil. Anlaşmanın finansal tarafı daha önemli."

"Bu bir teknik direktör problemi değil, yapı problemi..."

Şili basınında yer alan Pellegrini'nin Fenerbahçe'nin başına geçeceği haberlerini yorumlayan usta yorumcu: "Pellegrini'ye kimse itiraz etmez, değerli bir teknik direktör. Fenerbahçe'nin derdi teknik direktör değil, Fenerbahçe'ye son 20 yılda çok iyi teknik direktörler geldi. Bu bir teknik direktör problemi değil, yapı problemi. Bu kadar çok teknik direktör bu problemi yaşadıysa, başka bir problem var demektir. Bu sorunun ne olduğunu iyi tespit edip ona uygun bir yapı kurmak gerekir. Yoksa Pellegrini, Guardiola, Klopp... Mesele bu değil. Altyapıyı kurmadan, üzerine bina inşa edemezsiniz. Olmuyor. Pellegrini geliyor, 3-5 hafta sonra 'Bu da hoca mı?' denmeye başlar. Konu o değil. Konu, Fenerbahçe'nin futbolunu yapısal olarak yeniden kurması." açıklamalarında bulundu.

"Mesut'u, en son 'çilek' olarak alırsın..."

Fenerbahçe'nin Mesut Özil harekatı hakkında konuşan yorumcu: "Çok değerli bir oyuncu ancak Fenerbahçe'nin en son düşünmesi gereken oyuncu Mesut. Mesut mu Fenerbahçe'yi düzeltecek yani? Fenerbahçe'nin sol-sağ beke, stopere, orta sahada iş yapacak oyuncuya vs. ihtiyacı var. Ünal Aysal'ın kulaklarını çınlatayım, Mesut'u, en son 'çilek' olarak alırsın. Van Persie geldi, gitti. Yapı! Yapı kurulacak, her şey kurulacak. En sonunda en yüksek maaşlı oyuncuyu getireceksin. En son o."

Senin için hazırladığımız haberler