Fenerbahçe’nin Divan Kurulu başkanlığına yeni aday

19.06.2021 - 17:39 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 18:52

Fenerbahçe'de adaylığını açıklayan Profesör Doktor Nail Kır, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Vefa Küçük'e karşı yarışacak. İşte detaylar...

Fenerbahçe’nin Divan Kurulu başkanlığına yeni aday

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu seçimlerinde sıcak gelişme yaşandı. Geçtiğimiz Nisan ayında yapılması gereken başkanlık seçimi covid-19 tedbirleri kapsamında 1 yıl ertelenmişti. Divan Kurulu için en ciddi aday resmi olarak açıklanmasa da mevcut başkan Vefa Küçük. 

Nail Kır adaylığını duyurdu

Ancak Küçük’e rakip olarak Profesör Doktor Nail Kır da çıktı. Kır yaptığı basın açıklamasında, “Sayın Yüksek Divan Kurulu Üyeleri ve Değerli Fenerbahçeliler, Fenerbahçe Spor Kulübünün en öncelikli amaçları, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef ve ilkeleri doğrultusunda ülkede bedeni ve fikri terbiyenin yayılmasını sağlamak, bireyler arasında dostluk, barış, sevgi ve kardeşliği geliştirmek, eğitime katkıda bulunmaktır” dedi. 

'Fenerbahçe yıkılmazsa Türkiye de yıkılmaz'

Sarı-lacivertli kulübün Kurtuluş Savaşı’nda oynadığı önemli role değinen Nail Kır, “Yakın tarihimizde de 3 Temmuz’da uğradığımız haksızlığa karşı haklı direnişimizle terör örgütüne bağlı vatan hainlerine karşı ilk duvar kulübümüz tarafından çekilmiştir. Bu nedenle; Fenerbahçe yıkılmazsa Türkiye de yıkılmaz! Yıkılmayan son kale olan “Fenerbahçe Cumhuriyeti” ifadesi ile de kulübümüzün gerçek anlamda Cumhuriyetin savunucusu ve de halkın takımı olduğunu daima ortaya koymaktayız” ifadelerini kullandı. 

Kır'dan demokrasi vurgusu

“Fenerbahçe, tarihi ve taşıdığı misyon nedeniyle her anlamda bu büyüklüğe yakışacak nitelikte olmak zorundadır” diyen Kır şöyle devam etti: “Fenerbahçe’nin bir dünya kulübü olması ve ülke çıkarlarına hizmet eden güçlü bir sivil toplum örgütü haline gelebilmesi için öncelikle tüm organlarının demokratik olması gerekmektedir. Cumhuriyetin ve halkın takımı, Fenerbahçe sadece yönetenlerinin değil tüm sevenlerinin söz sahibi olduğu bir kulüp olmalıdır. 

'Divan Kurulu taraf olmamalı'

Tüzüğümüzde “Yüksek Divan Kurulu, kulübün gelişimini ve geleceğini ilgilendiren idari, mali, hukuki, sportif ve sosyal konularda, mevzuat, bütçe ve tüzük hükümleri çerçevesinde Yönetim Kurulu’na tavsiyelerde bulunur” ifadesi bulunmaktadır. Yüksek Divan Kurulu, kulübümüzün en yüksek istişare organıdır. Hem kurul hem de başkanlık makamı bağımsız ve kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun şekilde teşkil olmalıdır. Daha doğru bir ifadeyle; taraf olmamalı ve kulübün âli menfaatleri doğrultusunda görüşlerini açıklıkla ortaya koymalıdır.”

'Bağımsız Fenerbahçeliler Grubu' olarak yola çıktı

Divan’a yönelik eleştiride bulunan Nail Kır, “Tavsiyede bulunma, yol gösterme, danışmanlık görevlerinden feragat etmiş moderatörlük makamı haline gelmiştir. Bu nedenle bizler “Bağımsız Fenerbahçeliler Grubu” olarak bu yola çıkmaya karar verdik. Dünyada yaşanan pandemi salgını nedeniyle Fenerbahçe’mizin 2021 yılı içerisinde yapılması gereken Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimi için net tarih henüz belirlenememiştir. 

Olağan Genel Kurul 25-26 Haziran'da

Yönetim Kurulumuz 2735 Yüksek Divan Kurulu üyesinin katılma ihtimali olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerini ertelerken, 25.857 kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısını 18-19 Haziran, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde 25-26 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacağını duyurmuştur. Dolayısıyla Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçiminin ertelenmesinin gerekçesi de ortadan kalkmıştır. Kulübümüze yakışan şekilde ilk fırsatta yapılacak olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlık seçimi için adaylığımı ilan eder, camiamızın bilgilerine arz ederim” ifadelerini kullandı.

Vefa Küçük 2014'ten beri görevde

Fenerbahçe’de 3 bin 200 Yüksek Divan Kurulu Üyesi bulunuyor. Bu üyelerden Nisan ayı itibarıyla aidatını yatıran 2 bin 735 üye oy kullanma hakkına sahipti. Mevcut başkan Vefa Küçük 2014 yılından bu yana Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Senin için hazırladığımız haberler