Fenerbahçe'nin efsane kalecisi: "Galatasaray'da baskı olacak"

21.02.2020 - 20:10 | Son Güncellenme: 21.02.2020 - 20:10

Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Engin İpekoğlu Ajansspor’a konuştu. Tecrübeli eldiven Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Engin İpekoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Galatasaray’da psikolojik baskı olacak”

“Kadıköy’deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çok güzel bir atmosfer olacak. Fenerbahçe’nin geldiği durum itibariyle kazanmak zorunda olduğu bir maç. Galatasaray’da 20 yıldır kazanamamanın verdiği psikolojik baskı olacak. Maçın nasıl başlayacağı ve devam edeceği önemlidir. Karşılaşma içinde senaryolar değişiyor. Sinirlerine hakim olan ve sakinliğini koruyan maçı kazanır. Fenerbahçe 20 senelik yenilmemezlik avantajını korumak isteyecek. Galatasaray ise artık bunu kırmak için uğraşacak. Derbide oluşacak gerginlik sıkıntı yaratır. Futbolcuların dikkat etmesi gerekir. Galatasaray kazanmak istiyorsa sakin olması gerekir. Fenerbahçe’nin iç saha avantajı hakem üzerinde baskı oluşturabilir.”

“Derbide Altay ve Muslera ön plana çıkacaktır”

“Altay ve Muslera’nın ön plana çıkacağı maç olacaktır. İki takım da derbide temkinli oynamayı tercih edecektir. Derbide gol geldikten sonra her şey değişir. İlk golü atan takım büyük avantaj sağlar.”

“Halil Umut Meler’i beğeniyorum”

“Halil Umut Meler Türkiye’de beğendiğim hakemlerdendir. Hakemin güzel maç yönetebilmesi için futbolcuların da maçı germemesi gerekiyor.”

Engin İpekoğlu’nun derbi anısı

“Galatasaray 2 gün önce rahmetli Başkanımız Metin Aşık istifa etmişti. Biz önce Sigma Olomouc’tan 7 gol yedik. 2 gün sonra Ali Sami Yen’de Fenerbahçe olarak Galatasaray derbisine çıktık. Derbiyi 1-0 kazandık. Başkanımız Metin Aşık geri döndü. Bu tip maçlar başkanı getirir de götürür de.”

Senin için hazırladığımız haberler