"Fenerbahçe'nin en iyi transferi Bartuğ Elmaz"

23.07.2024 - 17:34 | Son Güncellenme: 23.07.2024 - 17:43

Fenerbahçe'de iki kamp döneminin de en iyi performans veren oyuncusu olan Bartuğ Elmaz için eski Fenerbahçeli futbolcu, teknik direktör Mustafa Özer önemli bir tespitte bulundu.

"Fenerbahçe'nin en iyi transferi Bartuğ Elmaz"

AJANSSPOR - HABER

Jose Mourinho’nun Strasbourg maçında ilk 11’de şans verdiği Bartuğ Elmaz'ın performansı dikkat çekiyor. Eski Fenerbahçeli futbolcu, teknik direktör Mustafa Özer, sarı lacivertli ekibin genç oyuncusu Bartuğ Elmaz için flaş değerlendirmelerde bulundu.

Geçen sezon Sivasspor'da Bülent Uygun'un ekibinde yer alan Özer, orada kiralık olarak oynayan Bartuğ Elmaz'a özel antrenmanlar yaptırmıştı.

''Fenerbahçe'de bu sezonun en büyük transferi Bartuğ Elmaz olacak"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Mustafa Özer, Bartuğ Elmaz için şu ifadeleri kullandı:

''Fenerbahçe'de bu sezonun en büyük transferi Bartuğ Elmaz olacak. Geçen sezon Sivasspor'da Bülent Uygun'un ekibindeyken, Bartuğ Sivasspor'da kiralık olarak oynuyordu. Çok iyi performans gösterdi. Ben onu zaten Galatasaray altyapısındayken de takip ediyordum. Ekstra antrenman yapmayı çok sever. Bol bol özel antrenman yaptık kendisiyle... Büyük bir potansiyele sahip ve çalışma iradesi çok yüksek. Fenerbahçe'nin bu sezon en büyük transferi olacak.

"Arda Güler gibi büyük bir transfer yapar"

Bülent Uygun geldikten sonra çok süre aldı. Merkez orta sahada oynadığı zaman paslarını şiddetini çok iyi ayarlıyor. Pas yüzdesi çok yüksek. Çift yönlü oynayan bir futbolcu. Hem defansif hem de merkez orta saha olarak oynuyor. Az bulunur bir futbol anlayışı var. Ona sadece özgüveni vereceksiniz. Bu sezon Fenerbahçe Avrupa kupalarında oynarsa Bartuğ Elmaz, milli takımın değişmezi olacak ve Arda Güler gibi büyük bir transfer yapacaktır'.'

Bartuğ Elmaz'ın performansı

Fenerbahçe’ye transfer olduğu sezon Sivasspor’a kiralanan oyuncu Sivasspor formasıyla 12 karşılaşma oynadı ve 1 asistlik katkı verdi.

Oyuncu profesyonel kariyerinde 63 karşılaşmada forma giyerken 11 gol ve 4 asistlik katkı verdi.

Bartuğ Elmaz'ın kariyeri

2018-2019 sezonunda Galatasaray altyapısında forma giyen oyuncu 1 Temmuz 2022 yılında Galatasaray’dan bonservissiz şekilde ayrılarak Marsilya’ya transfer oldu.

2023-2024 sezonunda ise 1.4 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. Yapılan sözleşmeye göre Marsilya, Bartuğ Elmaz'ın sonraki satışından %20 pay alacak.

Senin için hazırladığımız haberler