Eski Fenerbahçeli Sergiy Rebrov, Rusya-Ukrayna Savaşına Katılacak

Akın Ungan
09.03.2022 - 14:15 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 16:30

Bir dönem, Fenerbahçe forması da giyen eski futbolcu Sergiy Rebrov, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında açıklama yaptı. Rebrov, savaşa katılacağını duyurdu.

Eski Fenerbahçeli Sergiy Rebrov, Rusya-Ukrayna Savaşına Katılacak

Ocak 2003 yılında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelen ve Haziran 2004'te Türkiye ile yollarını ayıran Ukraynalı Sergiy Rebrov, Rusya'nın ülkesini işgal etmesi hakkında flaş açıklama yaptı. Şu an Birleşik Arap Emirlikleri liginde Al-Ain FC takımının teknik direktörlüğünü yapan Rebrov, savaşa katılacağını duyurdu.

"Sezon biter bitmez ülkeme dönüp savaşacağım!"

Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinden bir sonucun çıkmayacağını düşünen Sergiy Rebrov, "Burada sezon biter bitmez ülkeme dönüp savaşacağım! Ben bir uzlaşma olacağını düşünmüyorum. Kafamı futbola veremiyorum. Ülkemizi kurtarmaya çalışan insanlarla gurur duyuyorum. Savaş bir an önce durdurulmalı, başka her şey ikinci planda." dedi.

"Bir silah alıp savaşa katılacağım"

Al-Ain FC teknik direktörü, "Herkes birlik içinde, insanlar sokağa çıkıp direniyor. Biz hayatta kalacağız ve kazanacağız. Uzlaşma sağlanmayacak çünkü Putin'in tavizi yok. Kiev'e gitmek istiyor ve orayı işgal etmek istiyor. Halkımız için savaşacağız. Ben de bir silah alıp savaşa katılacağım." şeklinde konuştu.

"Annem ve babam 3 gündür yerin altında yaşıyor"

Yaşananlardan dolayı anne ve babasının da zor durumda olduğunu kaydeden Rebrov, "Kendimiz için değil, tüm halk için savaşıyoruz. Annem ve babam 3 gündür yerin altında yaşıyor. Ailem yeterince yaşlı ve yaşadıkları yeri terk etmek istemiyor. Ben de bir kaç saatte bir onları arayarak haber alıyorum, elim sürekli telefonda." ifadelerini kullandı.

"Ülkesinden uzak olan Ukraynalıların görevi bu"

Eski Fenerbahçeli, devam eden konuşmasında şu açıklamaları yaptı: "Savaşın başladığı ilk gün oyuncularıma beynimin ülkemde olduğunu ve bana yardım etmeleri gerektiğini söyledim, anlayış gösterdiler ve o zamandan bu zamana kadar üç maç oynadık. Basın toplantılarında, günlük yaşamda ülkemin bayrağını sürekli yanımda taşıyorum. İnsanlara orada olup biteni, gerçekleri anlatmaya çalışıyorum. Ülkesinden uzak olan Ukraynalıların görevi bu."

"Putin tüm Ukrayna'yı havadan yok etmeye çalışıyor"

"Kiev için endişeleniyoruz. Kiev, Avrupa'nın en büyük şehirlerinden birisi. Yardıma ihtiyacımız var. Hava sahasını kapatmamız gerekiyor. Putin tüm Ukrayna'yı havadan yok etmeye çalışıyor. Bu sadece askeri bir operasyon değil. Ülkemize karşı yapılan gerçek bir savaş. Avrupa'nın hızlı tepki vermesine sevindik ancak savaş durmalı, geriye kalan her şey ikinci planda."

Senin için hazırladığımız haberler