Fenerbahçe'de Mergim Berisha, Almanya Milli Takımı'na Seçildi

Orhan Gülek
17.03.2023 - 18:18 | Son Güncellenme: 17.03.2023 - 23:21

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılarak Bundesliga ekibi Augsburg'a kiralık olarak transfer olan Mergim Berisha, Almanya Milli Takımı'na seçildi. İşte detaylar

Fenerbahçe'de Mergim Berisha, Almanya Milli Takımı'na Seçildi

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de istenmeyen adam haline gelen ve Bundesliga ekibi Augsburg'a kiralanan Mergim Berisha, Almanya'daki performansıyla yeniden milli takıma davet edildi.

Berisha, kiralık olarak gönderilmişti

Sarı lacivertlilerin 5 milyon Euro bedelle ve büyük umutlarla kadrosuna kattığı 24 yaşındaki forvet, İstanbul’da beklenen parlamayı yapamamıştı. Fenerbahçe formasıyla çıktığı 32 maçta 8 gol atıp 3 asist yapabilen Berisha, bu sezonun ilk maçında Ümraniyespor’a karşı gol atsa da kiralık olarak gönderilmişti.

Augsburg’da yıldızlaştı

Bundesliga ekibi Augsburg’a kiralanan 24 yaşındaki Alman forvet, Almanya’da oynadığı 18 maçta 8 gol-4 asistle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe elendi, Felipe Melo video paylaştı!
Habere Git

Berisha, Hansi Flick’in radarına girdi

Başarılı golcü, Bundesliga’daki performansıyla Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Hansi Flick’in beğenisini kazanmayı başardı.

Almanya Milli Takım kadrosuna çağırıldı

Berisha, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup aşaması maçları için Almanya Milli Takım kadrosuna çağırıldı. Alt yaş kategorilerinde de formasını giydiği Almanya'nın Peru ve Belçika ile oynanacak hazırlık maçları kadrosunda Berisha da yer aldı.

İlkay Gündoğan, milli takıma davet edilmedi

Öte yandan Teknik Direktör Hansi Flick, Bourssia Dortmund’da forma giyen Türk kökenli futbolcu Emre Can’i yeniden kadroya dahil ederken, sakatlığı devem eden Kaleci Manuel Neuer’in yanı sıra Thomas Müller, İlkay Gündoğan, Leroy Sane, Niklas Süle ve Antonio Rüdiger gibi oyuncuları ise bu kez milli takıma davet etmedi.

Flick: "Yeni oyuncuları davet etmek önemlidir"

Flick yaptığı açıklamada, Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) güçlü bir kadroyu oluşturmak istediklerini belirterek, “Yılın ilk milli maçlarına kendilerini göstermelerine alan ve fırsat vermek için yeni oyuncuları davet etmek önemlidir. Kendi ülkenizde yapılacak Avrupa Şampiyonası yolunda en iyi takımı bulmak için her antrenman önemlidir.” dedi.

İşte Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosu

  • Kaleci: Bernd Leno (Fulham), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintrcht Frankfurt)

 

  • Savunma: Armel Bella Kotchap (Southampton), Matthias Ginter, Christian Günter (Freiburg), Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (Leipzig), Nico Schlotterbeck, Marius Wolf (Borussia Dortmund), Josha Vagnoman (Stuttgart)

 

  • Orta saha-forvet: Mergim Berisha (Augsburg), Emre Can (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Jamal Musiala (Bayern Münih), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Kai Havertz (Chelsea), Felix Nmecha (Wolfsburg), Kevin Schade (Brentford), Timo Werner (Leipzig), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Senin için hazırladığımız haberler