Fenerbahçe'nin FETÖ dediği operatör Kasımpaşa maçında! Sert açıklama

25.04.2021 - 19:56 | Son Güncellenme: 25.04.2021 - 23:24

Süper Lig'de Kasımpaşa'yı konuk edecek Fenerbahçe, bu maçın VAR operatörü ile ilgili sert bir açıklama paylaştı. Açıklamada operatör için 'Maçımızda görev alacak olması endişe vericidir' denildi.

Fenerbahçe'nin FETÖ dediği operatör Kasımpaşa maçında! Sert açıklama

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edecek Fenerbahçe, bu maçın öncesinde karşılaşmanın VAR operatörü ile ilgili bir açıklama paylaştı. 

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Futbol Takımımızın, Süper Ligin 37. haftasında bugün Kasımpaşa ile karşılaşacağı maça atanan VAR operatörü hakkında bir açıklama zorunluluğu doğmuştur" diyen sarı lacivertli kulüp şu ifadeleri kulandı:
 
"Geçmiş haftalarda, takımımızın oynadığı Gençlerbirliği ve Galatasaray karşılaşmalarında görev alan, Gençlerbirliği maçımızda ofsayt golün verilmesinde, Galatasaray maçımızda alenen golümüzün iptal edilmesinde etkili olan görüntülerdeki çizgileri çizen kişinin maçımızda görev alacak olması endişe vericidir.

'TFF çağrımıza karşılık hiçbir işlem yapmadı'

Bu tartışmalı isme ilişkin TFF’ye yaptığımız açık çağrı sonrası bu konuda TFF tarafından hiçbir iç soruşturma yapılmaksızın adli mercilere iletilmiş, o mecrada henüz müspet/menfi bir sonuç olmamasına rağmen bu şahıs bugün tekrar maçımıza atanmıştır."

Fenerbahçe 'Kasıt mı var?' diye sordu

Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle devam etti: "Bu maçta yine tartışmalı bir VAR prosedürü yaşanma ve ligin kaderinin etkilenmesi ihtimali dikkate alınmaksızın yapılan bu atamanın açıklaması; en iyi ihtimalle bir hata ile daha korkutucu ihtimal ile ise bir kasıtla gerçekleştirilmiş olma olasılığıdır. Kulübümüz, bu tehlikeli atamanın kamuoyu tarafından farkında olunmasını hassasiyetle rica etmektedir."

Baki 'Bu kişi hakkında gereken yapılmalıdır' demişti

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de 2-1 yenildiği Gençlerbirliği maçında ağlarında gördüğü ikinci gol ofsayt tartışmalarına neden olmuştu. Maç sonrası açıklama yapan Selahattin Baki, Türk futbolundan FETÖ'nün tam olarak temizlenmediğini söyleyerek " FETÖ’cü zihniyet bilerek Fenerbahçe taraftarının sinir uçlarıyla oynayıp, insanları sokağa döküp kaos yaratmak istiyor.

 

 

Baki'den 'tiyatroyu da geçti' suçlaması

Bugünkü VAR operatörü, birkaç hafta önce oynanan maçta bizim yine ofsayt diye golümüzü iptal eden kişi. Bu kişinin kim olduğunun araştırılmasını devletimizden istirham ediyorum. VAR hakeminin aile ilişkilerinin ve geçmişinin açıklanmasını istiyoruz. Refleks görmezsek kendimiz açıklayacağız. Tiyatroyu da geçti bu durum. Operatörlerin içinde çalışanların kim olduğunu, firmayı çok iyi buluyoruz. Hem Galatasaray maçında hem burada karşımıza çıkan kişi hakkında gereken yapılmalıdır" ifadesini kullanmıştı.

Soruşturma hâlâ sonuçlanmadı

Baki'nin açıklamalarından ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF),  VAR'ın başındaki operatör hakkındaki iddiaları ile ilgili gerekli soruşturmanın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Soruşturma hâlâ sonuçlanmadı.  

Senin için hazırladığımız haberler