Fenerbahçe'nin forvet hattı Muriç'i arattı

24.03.2021 - 13:13 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 13:20

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin forvet hattında yer alan Mame Thiam, Mbwana Samatta, Papiss Cisse ve Kemal Ademi, İtalya Ligi ekiplerinden Lazio'ya transfer olan Vedat Muriç'i arattı. İşte sarı-lacivertli takımın oyuncuların performansı.

Fenerbahçe'nin forvet hattı Muriç'i arattı

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Sezon başında yeni yapılanmaya giden Fenerbahçe, Vedat Muriç’i Lazio’ya satarak yerine Mame Thiam, Mbwana Samatta, Papiss Cisse ve Kemal Ademi’yi kadrosuna kattı. Sarı lacivertlilerin 4 golcü performansı da hayal kırıklığı yarattı.

Samatta 4 gol attı

Gol yollarında büyük sıkıntı çeken Fenerbahçe’de dört oyuncu toplam 14 kez fileleri havalandırırken Vedat Muriç’in gerisinde kaldı. 28 karşılaşmada 4 gol atabilen Samatta 1182 dakika sahada kaldı. Tanzanyalı forvet 295.5 dakikada bir gol atma ortalaması elde etti. Zorunlu satın alma opsiyonu bulunan tecrübeli oyuncu için sezon sonunda 6 milyon Euro ödenecek.

Mame Thiam'ın performansı dikkat çekiyor

Kasımpaşa’dan kadroya dahil edilen Mame Thiam golcüler arasında performansı en yukarıda oyuncu olarak dikkat çekiyor. 25 maçta forma giyen Senegalli oyuncu 1416 dakika sahada kaldı. Thiam 6 gol atarken 236 dakikada bir gol atabildi.

Papiss Cisse eski günlerini arattı

Alanyaspor ilse sözleşmesi sona erdikten sonra Fenerbahçe’ye imza atan Pappis Cisse ise 21 karşılaşmada 644 dakika sahada kaldı. 4 gol atan Cisse 161 dakikada bir gol atma istatistiğini yakaladı.

Kemal Ademi hayal kırıklığı yarattı

Sezon başında sürpriz bir şekilde Fenerbahçe’ye transfer olan Kemal Ademi de büyük hayal kırıklığı yaratanlardan oldu. Sarı lacivertli takımda başarılı performans ortaya koyamayan Kemal Ademi devre arasında Fatih Karagümrük’e kiralandı. Ademi İstanbul ekibinde de gol atamadı.

Fenerbahçe'nin forvet hattı Muriç'i arattı

Fenerbahçe’nin 4 golcüsü bir Vedat Muriç etmezken Kosovalı oyuncu geçen sezon sarı lacivertliler ile Süper Lig ve kupada çıktığı 36 karşılaşmada 17 gol 7 asistlik performans ortaya koymuştu. 

Tecrübeli golcü Lazio’da 18 maça çıkarken 1 gol atabildi. 27 yaşında oyuncu İtalyan ekibine 17.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında satılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler