Fenerbahçe’nin golcüsü paylaşılamıyor! Ligin 2 büyüğü peşinde

07.08.2021 - 22:48 | Son Güncellenme: 08.08.2021 - 00:11

Transfer haberleri… Fenerbahçe’nin Zorya’da kiralık oynayan İranlı futbolcusu Allahyar Sayyadmanesh için Club Brugge’den sonra Anderlecht de devrede.

Fenerbahçe’nin golcüsü paylaşılamıyor! Ligin 2 büyüğü peşinde

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin kadrosunda düşünmediği isimlerden Allahyar Sayyadmanesh, Avrupa kulüplerinin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sarı-lacivertliler tarafından Ukrayna’nın Zorya Luhansk takımına kiralanan İranlı forvet önce Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev gibi bu ülkenin büyük kulüplerinin transfer listesine girdi. 

Belçikalıların Allahyar aşkı

Ancak son dönemde 20 yaşındaki futbolcuya Belçika kulüpleri kanca attı. Önce bu ligin şampiyonu Club Brugge, Fenerbahçeli oyuncuya talip oldu. Arkasından da Belçika temsilcisinin en büyük rakibi Anderlecht devreye girdi.

Anderlecht'ten transfer teklifi

Yağız Sabuncuoğlu’nun paylaşımına göre, Club Brugge’den sonra Anderlecht de Allahyar Sayyadmanesh için teklif yaptı. Ancak İranlı golcünün kiralık sözleşmesi gereği dikkat çeken bir durumu var.

Sözleşmesinde Zorya'nın opsiyonu var

Allahyar için Ocak ayına dek karar verici kulüp Zorya Luhansk olacak. 3.5 milyon Euro’luk opsiyonun üzerindeki teklifler de Ukrayna kulübü tarafından değerlendirmeye alınacak. Satışta 3.5 milyon Euro Fenerbahçe’nin, bu rakamın üstünde kalan tutar ise Zorya’nın olacak.

Geçtiğimiz sezon 6 gol attı

Fenerbahçe, Allahyar’ı 2019-20 sezonunda İran’ın İstiklal takımından 750 bin Euro’ya transfer etmişti. Genç futbolcu geçen sezon Zorya’da toplam 26 maça çıkarken, Ukrayna Ligi’nde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 gole imza attı. 

Senin için hazırladığımız haberler