Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriç hayalini açıkladı!

07.11.2019 - 20:40 | Son Güncellenme: 07.11.2019 - 17:45

Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriç hayalini açıkladı!

Fenerbahçe'nin başarılı golcüsü Vedat Muriç, NTV'nin sorularını yanıtladı. Şampiyonluk yarışını değerlendiren Muriç, 'Bizim bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk' ifadelerini kullandı.

Hayalinin Premier Lig olduğunu söyleyen Kosovalı yıldız golcünün açıklamaları şu şekilde:

"Hedefim Avrupa..."

İlk hedefim Avrupa'nın büyük kulüplerinde oynamaktı. Sonra Fenerbahçe'den resmi teklif geldi ve reddetmek kolay olmadı. Önce burada şampiyon olayım, sonra Avrupa...

"Fenerbahçe tarihine adımı altın harflerle yazdırmak istiyorum"

Yeni bir takıma gideceksem bile sezon başı kampını o takımda geçirmek istiyordum. Sonuç olarak Samandıra'da, çocukluğumdan beri hayalini kurduğum çubukluya kavuştum. Buraya geldiğimden beri hedefe ara verdim. Burada şampiyonluklar yaşayıp, Fenerbahçe tarihine adımı altın harflerle yazdırmak istiyorum.

"Hayalim Premier Lig"

Toulouse'un sezon başında teklifi vardı. Kendimi Fenerbahçe'ye ait hissediyorum. Kulübün menfaatleri doğrutulsunda Avrupa'ya gitmek isterim. Hayalim Premier Lig. İngiltere Premier Lig'ini televizyondan izlediğinizde bile kalitesini görebiliyorsunuz.

"Dedem sayesinde Fenerbahçeli oldum"

Fenerbahçeli olmanın sebebi dedem. Dedem, Ali Şen'i çok sevdiği için Fenerbahçe taraftarı. Dedemle birlikte Fenerbahçe'nin maçlarını izlemeye başladık. Profesyonel işin içine girince fanatiklik durumum azaldı. Savaş ülkeye çok zarar verdi. Kosova bağımsız bir ülke kurmak istiyordu. Erkekleri köle olarak çalıştırıyorlar. Bizim şansımız vardı. İyi bir Sırp askeriyle karşılaştık. Bizi çıkardı. Annem bize, 'Tatile gidiyoruz' demişti. Sevinmiştik. 7-8 tane sıralı evde Muriç ailesi yaşıyorduk. Paranın olup olmamasının bir anlamı yoktu. Bir gün Türkiye'ye geleceğimi, futbolcu olacağımı, goller atacağımı ve Fenerbahçe'nin bana teklif yapacağını söyleseniz sizinle kavga ederdim.

Türkiye A Milli Futbol Takımı hakkında...

Türkiye Milli Takımı'nda forma giymek istiyordum, Fatih Terim'le de konuştum. Evrak prosedürü aşılamadı. Kosova'nın ilk milli maçına da davet edildim. Seve seve kabul ettim.

"Ben çok gol atmayı istiyorum"

Sezona iyi başladık. Bizim için ilk hafta çok önemliydi. Gaziantep maçını farklı ve iyi oynayarak kazandık. 3 mağlubiyet aldık. Biri kendi sahamızda. Çok pozisyona giriyoruz. Ben çok gol atmayı istiyorum. Ligde ortalamanın çok üstündeyiz. Kaçırdığımız pozisyonlar bize puanlara mal oluyor. Önemli toparlamak. Önemli olan mağlubiyetten sonrası. İçeride çok önemli hocalarımız var. Volkan hoca, Emre abi bunları yıllarca yaşadı.

"Lewandowski, Cavani ve Ibrahimovic..."

Kulübün içinde yardım alabileceğimiz çok fazla insan var. Beslenme, saha içi ve fitness anlamında... Burada isteyen herkes kendini geliştirebiliyor. Eksik gördüğüm çok yanım var. Kafayla çok az gol atıyorum. Tipik olarak bir pivot santrfor değilim. Kendimi bu konularda geliştirmeye çalışıyorum. Ibrahimovic'in sahadaki sakinliğini örnek alıyorum. Lewandowski'nin bitiriciliğini örnek alıyorum. Cavani'nin kale önündeki hırsı beni çok etkiliyor. Onların bu kısımlarını kendime enjekte edebilirsem daha iyi olabilirim.

Beni en çok zorlayan savunmacı Serdar Aziz. Onunla aynı takımda olduğum için mutluyum. Kısa ve çabuk stoperleri tercih etmiyorum. Benim kalıbımda olunca hem ben keyif alıyorum, hem de onların keyif aldığını düşünüyorum.

Şampiyonluk yarışı hakkında...

Lig her geçen yıl daha da zorlaşıyor. 10. haftadayız. Yeni Malatyaspor, Alanyaspor ve Sivasspor ilk 3'te. Anadolu kulüpleri de bütçelerini sarsmadan kaliteli futbolcular alıyorlar. Bizim tek hedefimiz şampiyonluk. Geçen sezon yaşanan travmayı bir daha kimse yaşamayacak. Tek hedefimiz şampiyonluk. Herkes bunun bilincinde. Her rakibimiz bizimle oynarken ekstra motive oluyor. Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray şampiyonluk yarışını sonuna kadar taşıyacaktır. Transfer döneminde birkaç kez Ali Koç'la görüştük. Milli maçların ardından beni arıyor. Tebrik ediyor. Uğraştı transferim için.

Senin için hazırladığımız haberler