
AJANSSPOR HABER
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Gaziantep FK ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 2022 Dünya Kupası'nın ardından ilk kez 11'de yer alan Enner Valencia, attığı gollerle dikkat çekti.
Süper Lig'de Fenerbahçe, Gaziantep FK ile deplasmanda karşılaştı. Ligin en golcüsü Enner Valencia, 2 gol atarak takımına 3 puanı getirdi. İşte detaylar.
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Gaziantep FK ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. 2022 Dünya Kupası'nın ardından ilk kez 11'de yer alan Enner Valencia, attığı gollerle dikkat çekti.
Zorlu Gaziantep FK deplasmanına çıkan Fenerbahçe, maça hızlı başlayan taraf oldu. Sarı-Lacivertliler, karşılaşmanın henüz 8. dakikasında rakibi karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı. Kanarya'nın golünü, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na damga vuran Enner Valencia kaydetti.
Sağ kanattan rakip yarı alana geçen Crespo, sağ ayağıyla ortayı yaptı. Bu esnada kaleci Günau kalesinden açıldı. Savunmada Ertuğrul'dan seken top, Günay'ı da geçip Valencia'nın önünde kaldı. Penaltı noktasının biraz gerisinden sağ ayağıyla vuruşunu yapan Valencia, topu boş kaleye gönderdi.
Enner Valencia, 2022 Dünya Kupası'na Ekvador Milli Takımı ile damga vurmuştu. Turnuvanın ilk golünü kaydeden yıldız oyuncu, gol krallığında yarıştı. Ekvador'un gruplardan çıkamaması üzerine dev şampiyonaya veda eden Valencia, sakatlığı nedeniyle formasını kaptırdı. Jorge Jesus, Valencia'ya Dünya Kupası'ndan beri ilk kez 11'de şans verdi.
Enner Valencia, Gaziantep FK maçında attığı golle, bu sezonki gol sayısını 14'e yükseltti. Valencia, gol krallığı yarışında en yakın rakipleri Borini, Diagne ve Wright'ın 4 gol önünde, zirvede yer aldı.
Maçın devre arasında TV 8,5 kanalında değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Enner Valencia'nın Sarı-Lacivertliler'i öne geçiren golünü yorumladı. Rıdvan Dilmen, Valencia'nın golden sonraki hareketlerini Jesus'a tepki olarak nitelendirdi.
Ünlü yorumcu, "Geçtiğimiz haftaki performanslardan daha fazla yıpranmış bir psikoloji var. Bu yüzden yeni transfer olmasına rağmen Samet'le başladı. Ligimizin en iyi forvetini oynatmıyor. Goldeki tepkisi de oydu" ifadelerini kullandı.
Enner Valencia, 10 kişi Gaziantep FK karşısında Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren isim oldu. Skor 1-1'ken tekrar sahneye çıkan golcü oyuncu, kendisinin ve takımının 2. golünü atarak, galibiyette büyük pay sahibi oldu. Enner Valencia, Gaziantep Fk maçıyla beraber bu sezon tek 2 gol barajını en fazla geçen oyuncu oldu. Valencia bu sezon 5 maçta 2 gol barajını geçti.
90+1'de Rossi'nin pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Valencia sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Top, uzak köşeden ağlarla buluştu.