Fenerbahçe'nin gözü Şili'de! İki oyuncu hedefte / Transfer haberi

Cüneyt Muharremoğlu
15.11.2022 - 10:23 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 11:06

Fenerbahçe scoutları, UD Chile'nin 18 yaşındaki iki futbolcusu Lucas Assadi ve Dario Osorio'yu Şili'nin Polonya ile yapacağı maçta tribünden takip edecek.

Fenerbahçe'nin gözü Şili'de! İki oyuncu hedefte / Transfer haberi

AJANSSPOR HABER

Kadrosuda bulunan Bruma'yı yabancı kontenjanı nedeniyle oynatamayan Fenerbahçe, çözümü TFF'nin bu sezon getirdiği 14+3 kuralında buldu. Sarı lacivertlilerin hedefinde Şilili Lucas Assadi ve Dario Osorio bulunuyor.

14+3 kuralı nedir?

TFF'nin aldığı karar gereği, 2022-2023 sezonunda Süper Lig kulüpleri kadrolarında en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyor.  Ancak A takım listesine 21 yaş altı 3 futbolcunun yazılması için veriliyor. Yani takımların 17 yabancı oyuncuyu kadroda bulundurma hakkı var.

Fenerbahçe Şilili oyuncuların peşinde

Fotomaç'ın haberine göre +3 hakkı için araştırma yapan Fenerbahçe'nin gündeminde Şili Milli Takımı'nda da forma giyen Lucas Assadi ve Dario Osorio var. sarı lacivertli scoutlar iki futbolcuyu Şili-Polonya maçında takip edecek.

İlgini Çekebilir
Kaan Ayhan'ın tercihi... Fenerbahçe mi, Galatasaray mı, Beşiktaş mı?
Habere Git

Lucas Assadi kimdir?

2004 doğumlu Lucas Assadi, UD Chile takımında forma giyiyor. 10 numara pozisyonunda oynuyor. Ayrıca iki kanatta da görev alabiliyor. Bu sezon 27 maçta görev aldı. 1 gol attı, 1 asist yaptı. Oyuncunun sözleşmesi 2024'te bitiyor.

Dario Osorio kimdir?

18 yaşındaki Dario Osorio da UD Chile takımında forma giyiyor. Sol ayağını kullanıyor ama sağ kanatta oynuyor.  Geçen sezon 27 karşılaşmadra şans bulan Dario Osorio 7 kez fileri havalandırmayı başardı. Osorio'nun sözleşmesi 2024 yılında bitiyor.

Senin için hazırladığımız haberler