Fenerbahçe'nin NBA süper yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun kardeşi ile ilgileniyor

Burak Alaca
15.12.2022 - 17:33 | Son Güncellenme: 15.12.2022 - 22:33

Uzun rotasyonunda sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe Beko, NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun kardeşi Kostas Antetokounmpo ile ilgileniyor. Yunan oyuncu daha önce Euroleague'de Asvel forması giydi.

Fenerbahçe'nin NBA süper yıldızı Giannis Antetokounmpo'nun kardeşi ile ilgileniyor

AJANSSPOR-HABER

Ülkemizi Türk Hava Yolları Euroleague'de temsil eden Fenerbahçe Beko için Yunan Basınından bir transfer iddiası geldi. SDNA'in haberine göre sarı lacivertliler Yunan uzun Kostas Antetokounmpo ile bir görüşme gerçekleştirdi. 25 yaşındaki oyuncu son olarak NBA'de Chicago Bulls forması giydi.

Euroleague ekipleri peşinde

2.08'lik uzun için adı geçen tek takım Fenerbahçe değil. Yunan ekibi Panathinaikos ve Alex Poythress'in sakatlığı sonrası uzun rotasyonu daralan Maccabi Tel Aviv'de oyuncuya ilgi gösteren diğer ekipler. Oyuncunun ismi yaz aylarında Chicago Bulls ile sözleşme imzalamadan önce uzun süre Olympiakos ile de anıldı. Oyuncuyu ikna edemeyen Olympiakos sonrasında uzun rotasyonuna Joel Bolomboy ve Tarık Black'i ekledi.

Fenerbahçe'de uzunlar sakatlıkla boğuşuyor

Fenerbahçe Beko'da geçtiğimiz günlerde sezonun en formda isimlerinden Jonathan Motley'de neredeyse 1 ay sürecek bir sakatlık yaşadı. Nemanja Bjelica'nın da henüz parkelere dönememesinden ötürü Fenerbahçe'nin uzun rotasyonu iyice daralmaya başladı. Basketbol Süper Ligi'nde Samet Geyik'i de kullanan Itoudis'in Euroleague'de opsiyonları şu an için sadece Devin Booker ve Tonye Jekiri olarak ön plana çıkıyor. 

İlgini Çekebilir
PSG gibi Dubai Basket! Orta Doğu sermayesi Euroleague'de
Habere Git

Singleton iddiası gelmişti

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe Beko'nun uzun rotasyonu için eski Anadolu Efes'li uzun Chris Singleton ile ilgilendiği iddası geldi. Sports Digitale'den Cenk Duruk'un payalşatığı habere göre Chris Singleton, Fenerbahçe'nin ikinci önceliği konumda yer alıyordu.

Asvel'de Euroleague sahnesine çıktı

Kostas Antetokounmpo geçtiğimiz sezon Asvel forması ile ilk kez kendini Euroleague'de gösterme fırsatı buldu. Fransız temsilcisinin formasını 26 maçta terleten Yunan uzun sadece 3 defa ilk 5 başladı. Maç başı ortalama 13 dakikia süre alan oyuncu 5.8 sayı ortalarken, bunun ötesinde atletik yapısı ve çember savunmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

LeBron'la beraber yüzüğü kaptı

 Kostas Antetokounmpo, 2019-2020 sezonunda NBA'de Los Angeles Lakers forması giydi. O sezon pandemi nedeniyle Orlando Disneyland'te seyircisiz tamamlanan ligi Lakers finalde Miami Heat'i 4-2 geçerek şampiyon tamamladı. Sezonun büyük kısmını Gelişim Ligi'nde geçiren Antetokounmpo o sezon Los Angeles ekibinin formasını 5 maçta terlettiği için sezon sonunda şampiyonluk yüzüğüne sahip oldu.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom Erdem Can yönetiminde parkeye hükmediyor!
Habere Git

Son sıradan Draft ediledi

2018 NBA Draft'ına katılan Yunan yıldız 60. sırada Philadelphia 76Ers tarafından seçilip sonrasında hiç oynamadan Dallas Mavericks'e takas oldu. Şimdiye kadar NBA'de Dallas Mavericks, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls formaları giyen oyuncu 22 maçta şans bulurken, ortalama 5.5 dakikada 1 sayı buldu.

 

Abisi NBA süper yıldızı

Kostas Antetokounmpo'nun abisi Giannis Antetokounmpo NBA'in en elit birkaç oyuncusu arasında yer alıyor. NBA'de iki kez "Yılın En İyi Oyuncusu" seçilen Antetokounmpo bir defa da "Yılın Savunma Oyuncusu" seçildi. 2013-2014 sezonundan beri ligde olan Giannis, Miwakuee Bucks'ı 2020-2021 sezonunda şampiyonluğa taşıdı.

Senin için hazırladığımız haberler