Fenerahçe'nin gelecek yılki hocasını açıkladı

12.06.2020 - 15:31 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 16:22

Fenerahçe'nin gelecek yılki hocasını açıkladı

Futbolculuk döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen Semih Yuvakuran, futbol gündemini değerlendirdi. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim olacak? Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasında yaşananlar için ne düşünüyor? Beşiktaş’ta oynayan oğlu Utku Yuvakuran’ın geleceği ne olacak? Semih Yuvakuran, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Semih Yuvakuran’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde: Fenerbahçe ile ilgili değerlendirme yaparak sözlerine başlayan Semih Yuvakuran, kalan 8 haftadaki tek korkusunun bir futbolcunun koronavirüse yakalanması olduğunu söyledi.

“Liglerin başlatılması bence yanlış”

Yuvakıran, ”Kayserispor maçı Fenerbahçe için çok önemli. Salgın sürecinde hazırlık maçları bile yapılmadı.  Bizi nasıl bir 8 hafta beklediğini hep birlikte göreceğiz. Liglerin başlaması bence çok yanlış. Bütün Avrupa'da işler nasıl ilerliyorsa burada da aynı şekilde yürüyecektir. Tek korkum kimse şu hastalığa yakalanmasın” ifadelerini kullandı.

“Nihat Özdemir özür dilemeli”

Nihat Özdemir’in, ‘Son 9 yıldır şike yapılmıyor’ şeklindeki sözlerinden özür dilemesi gerektiğini söyleyen Yuvakuran, “Fenerbahçe’de ikinci başkanlık yaptı ve kulübü savunması lazım. Ne gerek var polemiğe girmeye? Millete yaranmaya ne gerek var?" yorumunda bulundu.

“Erol Bulut ile anlaşma sağlandı ama açıklanmıyor”

Semih Yuvakuran, ‘Gelecek sezon Fenerbahçe’nin teknik direktörü kim olur?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Kimse açıklamak istemiyor ama Fenerbahçe'nin gelecek sezonki hocası % 80 Erol Bulut olacak. Benim duyuyum anlaşıldığı yönünde. Alanyaspor'un kupa maçında Fenerbahçe ile karşılaşma ihtimali var ve durum yanlış anlaşılır diye bu yüzden iki taraf şu an açıklamak istemiyor. Yoksa en kısa sürede açıklanacak. Örneğin; kupadan Alanyaspor elensin açıklanır. Böyle bir durum olursa imzaların atıldığını herkes görecek. Hayırlı olur mu? Bence olur. İyi çalışan, araştıran, kendini geliştiren bir Erol Bulut var... Fenerbahçe camiasının ona sahip çıkması gerekiyor. Yabancı hocaların elinde sonuçta sihirli değnek yok. Erol Bulut, Avcı'nın yanından ayrıldıktan sonra aldığı takımlarda da başarılı oldu."

“Karius’un yediği golleri keşke Utku veya Ersin yeseydi”

Beşiktaş forması giyen Utku Yuvakuran’ın ligde kalan 8 maçta forma şansı bulup bulamayacağı hakkında da konuştu.

Tecrübeli futbol adamı, Yuvakuran, "Sahaya çıktığınız zaman siz kendinizle savaşırsınız. Ersin de benim evladım gibi. Hangisi hak ederse o oynasın. Bugün oynamazsa yarın oynar, olmazsa başka takıma gider. Bizim öyle devreye girme gibi bir şeyimiz yok. Sergen hoca ve ekibi kararı kendileri verecekler. Orada kim hak ediyorsa o oynayacaktır. Ben Utku'ya, "Sen işini yap ve çalışmalarına bak" dedim. 

Keşke aralarına bir yabancı girmeden Beşiktaş'ın iki kalecisi olsa ve ikisi de çok iyi oynasa. Yerli ve milli. Utku, "Ben oynayacağım, milli takımın kalesini de koruyacağım" diyor. Keşke Karius'un yediği golleri Utku veya Ersin yeseydi” görüşünü paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler