Fenerbahçe’nin kalesine daha fazla şut geldi, yediği goller azaldı

05.11.2020 - 12:41 | Son Güncellenme: 05.11.2020 - 12:54

Fenerbahçe’de kadronun büyük çoğunluğunun yenilenmesiyle oyuncuların performanslarındaki artış göze çarpıyor. Geçen sene takımda olanların bu sene performansı hakkında taraftarlar araştırmalar yapıyorlar. Fenerbahçe'nin bu sezon istatistikleri ve performansı ne durumda? Fenerbahçe bu sezon kaç gol attı ve kaç gol yedi gibi araştırmalar devam ederken taraftarlar 2019-20 sezonu istatistikleri ile 2020-21 sezonu istatistiklerini araştırmaya başladılar. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe’nin kalesine daha fazla şut geldi, yediği goller azaldı

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR


Fenerbahçe’de kadronun büyük çoğunluğunun yenilenmesiyle oyuncuların performanslarındaki artış göze çarpıyor. Geçen sezon ilk 7 haftada 9 gol yiyen Altay Bayındır bu sezon 6 golü kalesinde gördü. Savunma tandeminin değişmesi ve kaleci antrenörlüğüne Michael Kraft’ın gelmesi ile genç kaleci yükselişe geçti.

Serdar Aziz- Jailson- Zanka- Adil Rami’nin oynadığı geçen sezonki savunma göbeğinin yerini bu sezon Serdar Aziz-Marcel Tisserad ve Mauricio Lemos aldı. Defansın sağlama alınması Altay Bayındır’ın maçlarda ortaya koyduğu grafiğe de etki etti.

Fenerbaçe geçen sezonun ilk 7 haftasında toplam 55 şutu kalesinde görürken bunların 27’si kaleyip bulup 9’u gol oldu. Bu sezon ise toplam 80 şutun 57’si kaleci Altay’a ulaşıp sadece 6’sı sarı lacivertli takımın fileleri ile buluştu. Kaleyi bulan şut sayısı artarken yenilen gol sayısında yeni takımla birlikte belirgin bir azalma oldu. Kasımpaşa ve Fenerbahçe şu anda ligin en az gol yiyen 4. Takımı konumunda bulunuyor. Alanyaspor 2 Galatasaray 5 ve Konyaspor’da kalesinde 5 gol gördü.

Kaleci antrenörü Michael Kraft ile de eksik noktalarını geliştirmeye başlayan Altay Bayındır Süper Lig’de sezonun en iyi kalecileri arasında yer alıyor. 22 yaşındaki file bekçisinin üzerine koyarak devam etmesi halinde Volkan Demirel’den sonra sarı lacivertliler yine yerli iyi bir kaleci kazanmış olacak.

Fenerbahçe’de bu sezon performansı artan oyuncular arasında Serdar Aziz’de yer alıyor. Geçen sezon savunmada yanındaki takım arkadaşının açığını kapatmak için adeta savaşan Serdar Aziz’i Tisserand ile oynaması rahatlattı. Yanında sağlam bir savunma oyuncusu olması görev aldığı 3 maçta tecrübeli oyuncunun grafiğine olumlu etki etti. Geçen sezon sarı lacivertli takımın ilk 7 haftada maç başına gol yeme ortalaması 1.28 iken bu sezon 0.85’e düştü. Kaleci Altay Bayındır ve savunma oyuncuları arasındaki uyum gol yeme oranına da pozitif yansıdı.

Geçen sezon kadroda yer alan Luiz Gustavo ve Ozan Tufan bu sezon da ortaya koydukları futbol ile dikkat çeken oyuncular arasında yer alırken 4 maçta forma giyen Ferdi Kadıoğlu ise kendisinden beklenen oyunu ortaya koyamadı. Topuk Yaylası’nda kampın yıldızlarından olan genç oyuncu Süper Lig’de Çaykur Rizespor ve Hatayspor maçları haricinde 11’e giremezken sonradan oyunda girdiği 2 karşılaşmalarda ise etkili olamadı. 21 yaşındaki futbolcu sakatlık ve hoca tercihinden dolayı 3 karşılaşmada maç kadrosunda yer alamadı.

Senin için hazırladığımız haberler