Fenerbahçe'nin 'komutan'ı Mert Hakan Yandaş'tan itiraf: Galatasaray...

Cüneyt Muharremoğlu
01.01.2023 - 13:24 | Son Güncellenme: 01.01.2023 - 13:45

Fenerbahçe'nin 'Komutan' lakaplı futbolcusu Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe'den Galatasaray'a; Rıza Çalımbay'dan Jorge Jesus'a kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin 'komutan'ı Mert Hakan Yandaş'tan itiraf: Galatasaray...

AJANSSPOR HABER

Sivasspor'da sivrilen ve Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın elinden kaptığı 'komutan' lakaplı Mert Hakan Yandaş, altyapı günlerinden kendisini sarı lacivertlilere getiren çıkışına kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Rıza Çalımbay ve Jorge Jesus'tan övgüye bahseden futbolcu, Galatasaray maçında yapılan faulden sonra yuvarlandığı pozisyon için özeleştiri yaptı.

11 maçta 1 gol 1 asistle oynuyor

Bursa doğumlu 28 yaşındaki Mert Hakan Yandaş, bu sezon tüm kulvarlarda 11 maçta forma şansı buldu. 1 gol atan futbolcu 1 de asist yaptı. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Mert Hakan Yandaş, Milliyet gazetesine açıklamalarda bulundu. 

"Zor bir hayatım oldu"

Çok zor ve mücadele gerektiren bir hayatı olduğunu belirten Mert Hakan Yandaş, "9 yaşımda babamı kaybettim.  Onu kaybettikten sonra aklımı başka şeylere vermem için ailem beni futbol okuluna yazdırdı" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin gözdesine Moskova engeli! Menajeri açıkladı...
Habere Git

"Kimse aşağıya dönüp bakmıyor"

Oyak Renault'ta profesyonel olduğunu  ancak kulübün kapandığını söyleyen Yandaş şöyle konuştu: "Altınordu'ya transfer oldum. İki sene alt liglerde gol krallığı yaşadım. Milli takımda hiçbir yaş grubuna çağırılmadım. Ülkenin eksisi olduğunu düşündüğüm tek konu bu. Hiç kimse dönüp aşağıya bakmıyor."

"Gittiğim her takıma serbest kalma maddesi yazdırdım"

Kariyer planlamasının önemine dikkat çeken futbolcu, "Gittiğim her kulübe serbest kalma maddesi yazdırdım. O maddeyi yazdırmadığınız sürece kulüplerden kurtulmanız çok zor. Büyük rakamlar istiyorlar, büyük rakamlar istediklerinde de Süper Lig takımları o parayı size harcamak yerine daha hazır oyuncuları tercih ediyorlar" dedi.

"Dönüm noktası Rıza Çalımbay'ın gelmesi oldu"

Altınordu'dan gittiği Tire 1922'de çıkış yakalayan oyuncu, oradan önce Menemenspor'a sonra Sivassspor'a geldiğini söyledi. Yandaş, "Sivasspor'la üç sezonluk sözleşmem vardı. İkinci sezonda sakatlık yaşayınca doğal olarak gözden düşmüştüm. Rıza Çalımbay geldi ve benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. Psikolojim bozuktu, Sivasspor'dan ayrılmak istiyordum. Rıza Hoca'yla enerjimiz tuttu. Çok otoriter bir hoca. Onunla bir konuşmamız oldu. 'Sen olduğun sürece sen oynayacaksın' dedi.  Sonrasında kalmaya karar verdim ve Rıza Hoca'yla çok iyi bir sezon geçirdik" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe tarihi zirvede! Galatasaray peşinde
Habere Git

Fenerbahçe'ye transfer oluşu...  

Mert Hakan Yandaş sözlerine şöyle devam etti: "Sakatlıktan döndükten sonraki sezon sözleşmemdeki son sezondu ve Fenerbahçe'ye transferde bir şans oldu benim için. Çünkü sözleşme devam ederken yüksek bonservis bedeli istenebiliyor. Sakatlığımın bana kattığı tek şey asla pes etmemek oldu. Bir daha başarabileceğime inandım. Gerçekten rahat bir hayat süren insanın futbolcu olması çok zor. İnanılmaz zor şeyler yaşıyorsunuz buralara gelmek için. Pes etmeyenler başarıyor. Ya da şanslı olanlar. Bizim ülkemizde şans daha önde geliyor. Sistemle alakalı bir durum. Alt liglerde inanılmaz bir kural var. 23 yaşına kadar gençsin. 23 yaşından sonra kontenjana giriyorsun. 23 yaşında bir anda yaşlı oluyorsun."

"İsmail Yüksek'in öyküsü inanılmaz bir olay"

Mert Hakan Yandaş, "Menemenspor'dayken Fenerbahçe'ye transfer olma hayalim vardı ama olabileceği aklımdan geçmiyordu. Çok zordu oralardan transfer yapmak. İsmail Yüksek bunu başardı inanılmaz bir olay. Büyük bir başarı öyküsü" dedi.

Galatasaray maçındaki hareketi için özeleştiri

Mert Hakan Yandaş, geçen sezon 2-0 kazanılan Galatasaray maçından sonra bir faulden sonra yerde yuvarlanmasıyla gündeme gelmişti. Futbolcu konu hakkında şöyle konuştu: "Transfer sürecim biraz sancılıydı. O günden beri Mert Hakan yere düşse de bir şeyler yapsak diye bekleyen bir sürü insan vardı. Derbideki olaya gelirsek; o gün abarttığımı düşünüyorum kesinlikle. Pozisyonu izledikten sonra yaptığımın yanlış olduğunu düşündüm. Ama pozisyon anlattıkları gibi değil çok sert bir pozisyondu. Yine de yaptığım doğru değildi, bunun özeleştirisini yapabilecek biriyim ama ülkemizde neler oldu bu kadar abartılmadı. Derbide inanılmaz oynamıştım, iki golde de katkım vardı ama golden ziyade o pozisyon öne çıktı. Bunun sıkıntısını burada üç sezondur yaşıyorum. O anların performansımın önüne çıktığı oldu."

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Serdar Dursun sürprizi! Jesus...
Habere Git

"Moskova'ya transferime Başkan Ali Koç izin vermedi"

Geçen sezonun sonunda CSKA Moskova'dan resmi transfer teklif geldiğini belirten orta saha oyuncusu, "Başkan Ali Koç hemen kestirip attı. Zaten onun sözünün üzerine söz söylemek olmaz" dedi.

"Jorge Jesus Fenerbahçe'ye aidiyet hissediyor"

Mert Hakan Yandaş, takımdaki her oyuncunun Teknik Direktör Jorge Jesus ile arasının iyi olduğunu söyledi. Futbolcu, "Tavır olarak sert gözüküyor ama çok babacan biri. Hocaya inanılmaz bir saygı ve güven var. Saha dışındaki sohbetlerinde hepimizi neşelendiriyor. Hoca da kulübe aidiyet hissediyor. Ekip olarak ülkemize de aidiyet hissediyorlar" dedi. 

"Dışarıdan çok hocanın ne dediği önemli"

Mert Hakan Yandaş sözlerine şöyle devam etti: "Biz dışarıda konuşulandan ziyade hocamızın neler dediklerine adapteyiz. İnanılmaz bir rekabet var. Herkes işin içinde olup takıma yardım etmek istiyor, herkes oynamak istiyor. Bu takıma iyi yansıyor. Çok güçlü bir oyunumuz var. Giren çıkan herkes bu oyuna adapte oluyor. Futbolcular, oynanan oyuna güveniyor ve bir an önce içeride olup bu coşkuyu yaşamak istiyor. Takımda bir otorite ve o otoriteye yardımcı olmak isteyen muhteşem bir ekip var. Bireysel egolar ve çatışmalar değil sadece Fenerbahçe odaklı yaşayacağımızı ilk günden hissettiren bir hoca ve bunu futbolculara geçiren bir ekip var. Bundan önce de böyleydi ama maalesef olmadı. Camianın şampiyonluğa susadığını bilip camianın ne durumda olduğunu kavrayan bir oyuncu grubundan oluşan bir takımız."

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus ve Mert Hakan Yandaş Fenerbahçe Beko maçında
Habere Git

"Fenerbahçe'nin oyununun temeli savunma"

16 haftada 40 gol atan Fenerbahçe'nin oyun planı hakkında da konuşan MErt Hakan Yandaş, sistem hakkında ilginç bir tespitte bulundu. Futbolcu, "Hocanın istedikleri her gün değişebiliyor. Bir gün dörtlü oynuyoruz bir gün üçlü oynuyoruz. Bu konularda hoca bize istediklerini ilmek ilmek işledi. Oynattığı oyun tamamen onun başarısı ama oyuncu grubu da çok iyi. Hocamızın oynatmak istediği oyundaki temel şey savunma. Hücum oynuyoruz ama santrforumuz da savunma yapıyor. Arkaya atılan toplarda kalecimiz savunma yapıyor" dedi.

"Jesus'tan öğrendiklerimi kullanacağım"

Jorge Jesus'un Altay Bayındır'a nasıl sahip çıktığını bütün ülkenin gördüğünü belirten Mert Hakan Yandaş, şöyle konuştu: "Ben daha önce o durumu yaşayıp ıslıklandığım için biliyorum o duyguyu. İnsanları samimiyetiyle etkisi altına almayı biliyor. Duruşu, takıma ve taraftarlara geçti. Hiç uğultu çıkmıyor tribünlerden, umarım da çıkmaz. Jesus'tan öğrendiğim en önemli şey, detayların ne kadar önemli olduğu. Bu beni çok etkiledi, inanılmaz detaycı biri. Her zaman, hiçbir şey olmamış gibi daha iyisini istiyor. 5 atarsınız ama sizde yine sorunlar bulabilir. Hiç yeterli görmüyor. Daha 28 yaşındayım ama futbolu bıraktığımda antrenör olma şansım olursa bize aktardığı çoğu şeyi kullanmayı düşünüyorum."

"50 kere oynasak Kiev'i yeneriz"

"Normal olarak kırılgan bir camiaydık. Keşke hep iyi gitse ama bir yerde tökezleyebiliriz. Bu sezon bunu başardık. Yarın yine tökezlediğimizde birlikte kalırsak zaten oynadığımız oyun ve takımın isteği bizi şampiyonluğa ulaştıracak diyen Mert Hakan Yandaş, Kadıköy doluyken maç kaybetme ihtimalimiz çok az gördüğünü söyledi.  Futbolcu, "3 maç kaybettik Kadıköy'de hepsinde eksik kaldık. Kaybetmemiz için ancak böyle şeylerin yaşanması lazım. Şampiyonlar Ligi'nden elendik ama 10 kişiydik o gün de onun etkisi vardı bence. 50 kere oynasak yine yeneriz bence onları şimdi" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Jorge Jesus farkı! 59'dan beri ilk kez...
Habere Git

'Komutan' lakabı ve ilk sezon için özeleştiri

Mert Hakan Yandaş konuşmasına şöyle devam etti: "Komutan lakabı bir anda üzerime yapıştı. Bunu taraftarlarımız çıkardı. Saha içindeki duruşumdan ve takımı sahiplenişimden kaynaklı sanırım. Bundan dolayı çok mutluyum. Bir gün futbolu bıraktığımda Fenerbahçe'de 'komutan' lakaplı biri olarak oynamış olacağım. Lakap takılan oyunculardan biri olacağım, bu hoşuma gidiyor. Ancak bunu doğal olarak yapıyorum. Bazen abarttığım da oluyor ama Allah'tan bugüne kadar kart yiyip takıma zarar vermedim. İlk sezon belki bulutların üzerindeydim, ayaklarım yere basmıyordu ama yaşadığım bazı şeylerden sonra bu sahiplenme duygum arttı. Kulübe nasıl daha yararlı olabileceğimin peşinden koşmaya başladım. İlk sezon için bu bir özeleştirim olabilir."

"Milli Takım yetkilileri iletişime geçmeliydi"

Mert Hakan Yandaş, Türkiye A Milli Takımı için de açıklamalar yaptı. Futbolcu, "Geçen sezonun son on beş haftası namağlup devam eden, iyi futbol oynayan bir Fenerbahçe vardı. İyi oynadığınızda karşılığını almak istiyorsunuz. Geçen sezonu 12 asistle tamamladım, bunların da 8 tanesini son 10 haftada yaptım ve sezon sonu milli takım kadrosu açıklandığında ben yoktum. Tabi hayal kırıklığı yaşadım. Beni milli takımdan kimse aramadı. Onların da işi zor. Çok yüklenip zarar vermek istemiyorum. Diyaloğa girilsin de istemiyorum. Yine iyi oynadıktan sonra çağrılabileceğimi düşünüyorum. Umudumu yitirmedim, pes etmeyeceğim. Saygı duyuyorum ve inşallah çağrılabileceğimi düşünüyorum.  Ama geçen sezon hak ettiğimi düşünüyorum ve benimle iletişime geçilmesini beklerdim" dedi. 

"Alt yaş grubundaki futbolcuları ve basketbol maçlarını seyrediyorum"

Sosyal hayatında çok fazla dışarı çıkmadığını söyleyen Mert Hakan Yandaş, "Basketbol maçlarına gitmeye, alt yaş gruplarında oynayan kardeşlerimizi izlemeye çalışıyorum. Kardeşlerimiz buraya geliyor, onlara daha ulaşılabilir olduğumuzu hissettirmeye çalışıyorum" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Altay Bayındır: ''Şampiyonluk en çok bize yakışır''
Habere Git

"Fenerbahçe'nin altyapısı çok iyi"

Mert Hakan Yandaş konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim altyapımız çok iyi. Geçen sezon bizimle birlikte idmana çıkan biri sürü oyuncu Süper Lig kulüplerine transfer yaptı. Fenerbahçe'ye bonservis de kazandırdılar. Fenerbahçe'nin bu konuda iyi olduğunu düşünüyorum ama bunun bütün ülkeye yansıması gerekiyor. Sancı çekeceğimiz bir süreç yaşayalım ama ülkemize herkes elini kolunu sallayarak gelip gitmesin. On yılsa on yıl, beş yılsa beş yıl sancı çekelim ama ülkemiz artık dışarıya oyuncu satabilen bir ülke olsun, yabancı oyuncuların son durağı olmasın."

Mert Hakan Yandaş'tan Ronaldo'ya övgü

Mert Hakan Yandaş, Al Nassr'a transfer olan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo ve Arjantin'e Dünya Kupası'nı kazandıran Lionel messi hakkındaki görüşlerini de açıkladı. Futbolcu şunları söyledi: "Ben Ronaldo'cuyum. Çok üzüldüm çünkü elindeki şansı aldılar. Bu kadar büyük bir oyuncuya yapılanları kabul edemedim. Ronaldo'nun bu olanları olgunlukla karşılaması beni şaşırttı. Messi de tabi ki çok büyük bir oyuncu. Dünyaya gelmiş dört dörtlük tek oyuncunun Ronaldo olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Real Madrid'ciyim. Orada oynadı. Artık Manchester United'ı sevmiyorum. İnsanüstü şeyler başardı. Bunların yüzde ellisini çalışarak yaptığı için ona büyük saygı duyuyorum. Messi, tamamen Allah vergisi bir yetenek." 

Senin için hazırladığımız haberler