Fenerbahçe’nin maçına Ali Koç verildi! MHK'de kriz çıktı

05.05.2021 - 19:09 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 20:52

Fenerbahçe ile Ankaragücü arasında oynanacak U19 Gelişim Ligi karşılaşmasını hakem Ali Koç’un yöneteceği açıklandı. Bu haberin ardından Erman Toroğlu, MHK'de yaşanan gelişmeyi paylaştı.

Fenerbahçe’nin maçına Ali Koç verildi! MHK'de kriz çıktı

AJANSSPOR-HABER

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu hafta sonu için yaptığı hakem ataması ilginç bir tesadüfü beraberinde getirdi. TFF’nin resmi internet istesinden duyurulan bilgiye göre, Fenerbahçe ile Ankaragücü U19 takımları arasında oynanacak Gelişim Ligi maçını Ali Koç yönetecek.

Ali Koç Dereağzı'nda düdük çalacak

 

Fenerbahçe Başkanı ile aynı ismi taşıyan hakem, 9 Mayıs Pazar günü Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düdük çalacak. Asıl mesleği bilgisayar ve yazılım üzerine olan hakem Ali Koç genellikle U19 Ligi müsabakalarında görev alıyor. 

 

Futbolseverleri tebessüm ettiren atama

 

Koç bu sezon 3. Lig’de oynanan 5 karşılaşmada ise 4. hakemlik yaptı. TFF’nin, Fenerbahçe maçına Ali Koç ismini taşıyan hakemi ataması ise futbolseverler arasında esprilere neden oldu. Sarı lacivertli kulüp başkanının, genç hakemden farklı olarak tam ismi ise Ali Yıldırım Koç.   

Tatlı, Ali Koç'u atayanları görevden aldı

Sosyal medyada çok konuşulan olayın ardından Erman Toroğlu'nun paylaştığı bilgi, çok konuşulan atamanın Merkez Hakem Kurulu içinde krize yol açtığını ortaya koydu. Toroğlu, Ali Koç'un maçın hakemi olarak kaldığını, ancak bu atamayı yapanların MHK Başkanı Serdar Tatlı tarafından görevden alındığını açıkladı.  

 

 

Toroğlu'ndan MHK'ye tepki

A Spor yayınına bağlanarak bu atamaya tepki gösteren Erman Toroğlu, "Bu nasıl bir iş, bunu nasıl yaparlar? Serdar Tatlı, bu maça isim benzerliği bile olsa Ali Koç'u atayanları görevden aldı. Dikkat edin hakemi maçtan almıyor, atamayı yapanları alıyor. Yüzlerce hakem varken başka birini bulamamışlar mı? Bu çocuk elbette Fenerbahçe maçı yönetmeli ama şu aşamada değil" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler