"Fenerbahçe'nin Maldini'si olurdum."

02.05.2020 - 23:27 | Son Güncellenme: 02.05.2020 - 23:38

"Fenerbahçe'nin Maldini'si olurdum."

Bosna Hersek ekiplerinden Celik Zenica'yı çalıştıran teknik direktör Ümit Özat, Fenerbahçe günleri hakkıdna bahsederken ilginç bir açıklama yaptı.

Fotomaç'a konuşan 43 yaşındaki Ümit Özat Bosna'da geçirdği dönem ile ilgili olarak, "Bosna Hersek'den dönüş yaptık temelli, liglerin başlamasını bekliyoruz. Eski oyuncularım ile sürekli iletişim halindeyim. Yurt dışında çalışmak ile yurt içinde çalışmak siyah ile gri kadar farklı ama herkesin balkanları görmesi, takip etmesi gerekir." dedi.

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın kulüp yapısının örnek alınması gerektiğini vurgulayan Özat, "Galatasaray'ın kulüp yapısı herkese örnek olmalı, hocasının arkasında sürekli oluyorlar. Fatih Hoca'dan sonra Lucescu geldiğinde şampiyon olamadı ama hocanın arkasında durdu ve başarılı oldu." diye konuştu.

Fenerbahçe dönemiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan genç teknik adam, "Fenerbahçe'de oynarken 3 asist yaptığım maçta bile maçtan sonra çıkıp 'Fenerbahçe'de sol bek sıkıntısı' var dediler. Zaten çirkin bir adamım ama sarışın olsaydım, küpe taksaydım Fenerbahçe'nin Maldini'si olurdum." dedi.

 

Fenerbahçe ile ilgili tespitlerini de paylaşan Ümit Özat, "Galatasaray'ı yenelim de ligde şampiyon olmasak da olur düşüncelerini bırakmamız lazım. Sen 96'da Galatasaray'ı 4-0 yendin ama Galatasaray gitti şampiyon oldu, keşke yenemeseydin de sen şampiyon olsaydın.." ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'nin sportif aklı olmasını gerektiğini vurgulayan Özat, başkan Ali Koç ile ilgili de görüşlerini dile getirdi ve "Fenerbahçe'nin bir sportif aklı olması gerekiyor, o kadar stoper aldın ama hala Jailson oynuyor. 32 yaşında gönderdiğin Emre'yi 36 yaşında futbolcu olarak geri alıyorsun. Sportif akıl olarak yararlanabilirsiniz ve Emre şu yaşında Fenerbahçe'nin en iyisi ise sorgulamak gerek. Fenerbahçe'de şu an satılacak, değerli oyuncular bile Aziz Yıldırım'ın döneminde satın alınmış oyuncular. Fenerbahçe'nin forması zaten 2 puan, 1 puan da oyuncu alamıyorsa zaten bıraksın gitsin. Fenerbahçe 2 puan ortalaması ile oynayamıyorsa takımda bir problem var. Fenerbahçe önümüzdeki sezon şampiyon olamazsa Ali Koç aldığı oyun yarısını bile alamaz..." dedi.

Bir gün Fenerbahçe'ye döneceğini söyleyen 43 yaşındaki teknik direktör, "Ben Fenerbahçe'de bir yerlere Ümit olarak, kaptan olarak gelmemeliyim. Ben orayı hak ederek gelmeliyim. Fenerbahçe'den ayrılırken, 'Bir gün Fenerbahçe'de teknik direktör olarak görev yapacağım' diye söz verdim ama bakalım. Futbolu oynamış, futbolun içinden gelmiş insanların futbolu yönetenlerin arasında olmaları gerekiyor." diye görüş bildirdi.

Ümit Özat, Beşiktaş ve Galatasaray sorusuna da cevap vererek, "Galatasaray'da ya da Beşiktaş'ta görev alır mısın? sorusuna 'Yok çalışmam" diyen insanlara "Sen kimsin ki? Yüz yıllık çınarları çalıştırmam diyorsun' diyorum.." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler