UEFA Avrupa ve Konferans Ligi'nde Kura Çekimi! Fenerbahçe'nin Muhtemel Rakipleri...

Burak Alaca
24.02.2023 - 02:28 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 12:06

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitiren Fenerbahçe son 16 turunda mücadele edecek. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimleri yapılacakç İşte muhtemel rakipler...

UEFA Avrupa ve Konferans Ligi'nde Kura Çekimi! Fenerbahçe'nin Muhtemel Rakipleri...

AJANSSPOR-HABER

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nu 14 puan ile lider olarak tamamladı. Son 16 biletini alan sarı-lacivertli ekibin muhtemel rakipleri belli oldu.

Kanarya’nın Avrupa Serüveni

Bu sezon Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda başlayan sarı-lacivertli ekip Dinamo Kiev'le eşleşti. 0-0 berabere biten maçın ardından Ukraynalı rakibine 2-1 mağlup olan Fenerbahçe yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı. Bu sezon 3. Eleme Turu'nda Slovacko'yu 3-0 ve 1-1'le, Play-Off'ta ise Austria Wien'i 2-0 ve 4-1'le geçen Kanarya adını gruplara yazdırmayı başardı. B Grubu'ndaki performansı ile göz dolduran Fenerbahçe; Dinamo Kiev, AEK Larnaca ve Rennes'i geçerek lider olarak Son 16 biletini kaptı. 

Kulüp tarihinde bir ilk

Çıktığı son 10 Avrupa kupa maçında 7 galibiyet ve 3 beraberlik alan Fenerbahçe kulüp tarihinde bir ilke imza attı. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarındaki en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Kanarya, Avrupa kupaları grup aşamasını ilk kez mağlubiyet almadan geçti. 

İlgini Çekebilir
İşte Sivasspor ve Başakşehir'in muhtemel rakipleri...
Habere Git

Fenerbahçe'nin ülke puanına katkısı ne kadar?

B Grubu’ndaki son maçında Willian Arao ve Arda Güler’in golleri ile Dinamo Kiev’i 2-0 yenen Fenerbahçe’nin ülke puanına katkısı 1.400 oldu. Grubundan lider çıkan Fenerbahçe önemli bir gelir de elde etmiş oldu. 

Muhtemel rakipler kimler?

Son 16 biletini kapan Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri belli oldu. Kanary’nın muhtemel rakipleri ve ülkeleri şu şekilde: Leverkusen (Almanya) Union Berlin (Almanya) Sporting (Portekiz) Juventus (İtalya) Roma (İtalya) Sevilla (İspanya) Manchester United (İngiltere) Rennes (Fransa) 

Son 16 Turu kura çekimi ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimi 24 Şubat Cuma günü 14.00'te (TSİ) İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşecek. Kura çekiminin yayıncı kuruluşu ise EXXEN. 

İlgini Çekebilir
Ülke puanında son durum...Devler Ligi için avantaj bizde!
Habere Git

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi maçı ne zaman, nerede oynanacak?

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki performansı ile play-off oynamadan Son 16 biletini kapan Kanarya, Son 16’daki ilk maçını 9 Mart’ta oynayacak. Sarı-lacivertli ekip çeyrek finale yükselecek ekibin belli olacağı rövanş karşılaşmasını ise 16 Mart’ta Kadıköy’de oynayacak. 

Avrupa Ligi finali nerede ve ne zaman oynanacak?

Avrupa Ligi finali 31 Mayıs’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Arena’da gerçekleşecek. Avrupa Konferans Ligi final maçı ise 7 Haziran’da Çekya’nın başkenti Prag’daki Eden Arena’da oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler