"Sevgi kurşun geçirmez"

22.10.2020 - 14:09 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 14:21

Son dakika Fenerbahçe haberi... Fenerbahçe, taraftarların tasarladığı takım otobüsünü tanıtırken, 2014-15 sezonunda Rizespor deplasmanından dönüşte otobüsn kurşunlamasına gönderme yapıldı. Erol Bulut da açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

"Sevgi kurşun geçirmez"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe taraftarlarının tasarladığı yeni takım otobüsünün tanıtımı yapıldı.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, teknik direktör Erol Bulut, henüz resmen açıklanmasa da sportif direktör Emre Belözoğlu,  sarı lacivertli oyuncular, yönetim kurulu üyeleri Burak Kızılhan, Kemal Danabaş, Selahattin Baki ve  Gürsel Turizm yöneticileri ile tasarımı gerçekleştiren sarı-lacivertli taraftar Burak Uluadaoğlu katıldı. 

Lansmanda konuşan Erol Bulut, "Bu tasarım, bu sene inşallah hayırlı olur. Otobüsümüzle, futbolcularımızla, ekibimizle yönetimimizle birlikte umduğumuz şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kazandırmış oluruz. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dikkat çeken detay

Öte yandan Fenerbahçe'nin otobüsünde yer alan bir detay dikkatlerden kaçmadı. Sarı lacivertlilerin otobüsünün önünde "Sevgi kurşun geçirmez" ifadesi yer aldı. 

Fenerbahçe o olaya gönderme yaptı

Fenerbahçe, söz konusu ifadeyle 5 sene önce Rize deplasmanından dönüş sırasında takım otobüsünün kurşulanmasına da bir gönderme yapmış oldu.

Ne olmuştu?

Süper Lig'de 2014-15 sezonunun 26. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1 mağlup etmiş, karşılaşma sonrası Trabzon Havalaanı'na dönmek için kara yolu ile yola çıkan sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüs, Trabzon'un Araklı ilçesinin girişinde kurşunlamıştı.

Olayın failleri ise halen bulunamadı.

Törende konuşan Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, tasarıma kendilerinin de eklemeler yaptıklarını belirterek, "Atatürk fotoğrafı, Türk bayrağı ve nazar boncuğu her zaman otobüste yer alır. Bu sene için taraftarların önerisiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını da otobüse ekledik. 'Sevgi Kurşun Geçirmez' mesajını da taraftarın isteğiyle otobüsün önüne koyduk. 2015'te yapılan ve failleri hala bulunmayan saldırıya mesaj olsun istedik." dedi.

Taraftarların tasarım yarışına büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Kızılhan, "Türkiye ve yurt dışından tasarımlar yağdı. 3-4 gün gibi kısa sürede 300 üzerinde tasarım ilgili arkadaşlara ulaştı. Bunların arasından dördünü seçtik. Otobüsümüzün nasıl giydirileceğini yine taraftarlarımızın oylarıyla belirledik." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nı taşıyan otobüs için de aynı şekilde tasarım yarışı gerçekleştireceklerini anlatan Kızılhan, bunun da kısa sürede yapılacağını dile getirdi. 

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Fethi Gündüz ise 1970'li yıllardan beri Fenerbahçe'ye sponsorluk yaptıklarını hatırlatarak, "İnşallah bu birliktelik yüzyıllarca devam eder. Bu sene voleybol takımının da sponsoruyuz. Yeni anlaşmayla basketbolun da sponsoru olacağız. Bu bayrağı hep taşıyacağız. 'Sevgi Kurşun Geçirmez' dedik, inşallah bir daha böyle şeyler yaşanmaz." diye konuştu.

Burak Kızılhan ile Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, tasarımı gerçekleştiren Burak Uluadaoğlu'na birer hediye verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler