'Gerginlik oyunu Fatih Terim'in oyunudur, Fenerbahçe'nin değil'

23.02.2021 - 08:28 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 16:37

Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe sahasında oynadığı Göztepe maçını kaybetti. Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'yi analiz etti. Kötü zemine dikkati çeken Demirkol, Mesut Özil ve Fenerbahçe'nin oyun planını da yorumladı. İşte Demirkol'un Fenerbahçe yorumları...

'Gerginlik oyunu Fatih Terim'in oyunudur, Fenerbahçe'nin değil'

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında evinde Göztepe’ye 1-0 yenildi ve 51 puanla üçüncü sırada kaldı. Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi’nin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında Fenerbahçe’yi değerlendirdi.

“Zemin kabul edilebilir gibi değil”

Ülker Stadı’nın bozuk zemininden bahseden Demirkol, bu durumdaki çimlerde özellikle Thiam'ın topu tutma konusunda ciddi bir sorunu olduğunu belirtti. Sahanın durumunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Demirkol şöyle konuştu:

“Mesut’u transfer edip o zemine çıkarmak… Şöyle bir durum da var tabi, normal bir sezon olmadığı için sezon arası verilmedi. Sahanın bakımı istenen seviyede olmadı. Ne olursa olsun bu durum kabul edilebilir bir şey değil. 2021 yılında hepsinin bir çözümü var. Zeminden ötürü, geçen hafta Karagümrük maçının ikinci yarısı gibi acayip bir pas trafiğini bu zeminde yapmak imkansız. Özellikle, önde Thiam’ın da topu tutma konusunda ciddi bir sorunu olunca imkansıza yakın.”

“Mesut’un çıkması gerekiyordu”

Demirkol, Mesut Özil’in performansını ve Erol Bulut’un plan değiştirememesini de eleştirdi.

"Erol Bulut’un Mesut’u 30. dakikada çıkarması gerekiyordu. Mesut ifade olarak 'al beni' diye yalvarıyordu neredeyse. Zaten nefes nefese, fizik olarak da yeterli değil" diyen yorumcu konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesut’u rahat ettirmek lazım, rahat ettiremezsen böyle plansızlığın içerisinde, böyle bir zeminde ondan yararlanamazsın. Fenerbahçe’nin hızlı bir şekilde planı değiştirmesi lazımdı. Ama Erol Bulut bunu yapmadı, yapamadı. Hatta enteresan bir şekilde, Göztepe’yi tek zorlayan oyuncusu Valencia’yı çıkardı.”

Gerginlik ve panik...

Fenerbahçe, bu sezon sahasında 5. yenilgisini almıştı. Mehmet Demirkol, sarı-lacivertlilerin gergin ve panik içerisinde olduğunu ve bunun Fenerbahçe’ye zarar verdiğini söyledi.

"Fenerbahçe'nin oyunu gerginlik değil, neşe oyunudur"

Gerginlik oyununun Fatih Terim oyunu söyleyen Demirkol, konuşmasını şöyle bitirdi: 

"Fenerbahçe’nin paniği ve gereksiz siniri, saha ile ilgili konularda da karar verme problemi yaratıyor. Çok yüksek bir gerginlik var. Bu gerginliği belli oranda kendileri de bilerek yapıyorlar. Ancak şunu unutuyorlar, bu başka birisinin oyunu. Gerginlik oyunu Fatih Terim’in oyunudur. Saha içerisinde gerginliğini hiç belli etmez ve oyuncularını korur. Çok iyi idare eder o havayı. Fenerbahçe’de gerginlik olduğu zaman, sol bekin sol ayağının sol tırnağına kadar gergin olduğunu görebiliyorsunuz. Fenerbahçe’nin oyunu bu değil. Fenerbahçe’nin oyunu neşedir. Fenerbahçe bir gerginlik takımı değil, bunu iyi idare edebilmek için büyük ‘winner’ karakterler gerekir. Fenerbahçe’de bu yok.”

Senin için hazırladığımız haberler