Fenerbahçe'nin penaltı kâbusu! Yine olmadı

07.11.2021 - 19:46 | Son Güncellenme: 07.11.2021 - 19:57

Fenerbahçe bu sezon kullandığı 4 penaltıdan 1 gol çıkarabildi. Kayserispor'a karşı Süper Lig'de kazanılan ilk penaltıyı da İrfan Can Kahveci kaçırdı.

Fenerbahçe'nin penaltı kâbusu! Yine olmadı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe bu sezon 'penaltı fobisini' bir türlü yenemedi. Sarı-lacivertliler, Süper Lig'deki ilk penaltısını Yukatel Kayserispor maçında kazandı.

VAR uyardı, Cüneyt Çakır penaltıyı verdi

Ülker Stadı'ndaki mücadelenin 33. dakikasında Kayserispor ceza sahasına yapılan ortada karambol yaşandı. Cüneyt Çakır bu pozisyona 'devam' dedi. VAR'dan gelen uyarı sonucu pozisyonu izleyen tecrübeli hakem Campanharo'nun elle oynadığını tespit ederek penaltı noktasını gösterdi.

İrfan Can önceki penaltıyı da kaçırmıştı

Ancak beyaz noktaya gelen İrfan Can Kahveci topu direğe nişanladı. Sarı-lacivertli futbolcu bundan önce son penaltısını 5 yıl önce kullanmış ve Gençlerbirliği formasıyla o vuruştan da yararlanamamıştı.  

Fenerbahçe'nin penaltıdan gol ortalaması yüzde 25 

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 3 penaltı kazanan Fenerbahçe böylece kullandığı 4 penaltıdan 3'ünü kaçırmış oldu. İrfan Can ayrıca, Dimitris Pelkas ve Enner Valencia'nın ardından bu sezon aynı şanssızlığı yaşayan üçüncü isim olarak dikkat çekti. 

Fenerbahçe'nin bu sezon kazandığı penaltılar

 

  • E.Frankfurt: Pelkas: Kaçırdı
  • Antwerp: Valencia: Kaçırdı
  • Antwerp: Valencia: Gol
  • Kayserispor: İrfan Can: Kaçırdı 
Senin için hazırladığımız haberler