Fenerbahçe'ye verilen penaltı doğru mu? Hakem değerlendirmeleri

Akın Ungan
25.01.2024 - 00:39 | Son Güncellenme: 25.01.2024 - 01:21

Süper Lig'de Fenerbahçe, Başakşehir'i 90+4'te kazandığı penaltı ile 1-0 yendi. Peki penaltı kararı doğru mu? Deniz Ateş Bitnel, Fırat Aydınus ve Erman Toroğlu yorumladı.

Fenerbahçe'ye verilen penaltı doğru mu? Hakem değerlendirmeleri

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe, Başakşehir'i 90+4. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Penaltı pozisyonunu eski hakemler Fırat Aydınus, Deniz Ateş Bitnel ve Erman Toroğlu değerlendirdi.

Topun geçişi engelleniyor

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, mücadelenin 90+4. dakikasında çalınan penaltı pozisyonu hakkında şu yorumu yaptı: "Onur, kolunu son anda açarak bariyer olarak kullanıyor ve topun geçmesini engelliyor! Penaltı kararı kesinlikle doğru!"

Hakeme tebrik

Deniz Ateş Bitnel, penaltıyı veren maçın hakemi Abdulkadir Bitigen hakkında ise "Kararı VAR'a bırakmayan ve kararının arkasında dik duruş sergileyen Abdulkadir Bitigen'i tebrik ediyorum..." dedi.

İlgini Çekebilir
Selahattin Baki'den VAR ve Deniz Türüç açıklaması: "Fenerbahçe düşmanlığı..."
Habere Git

"Kesinlikle doğru karar"

Tartışılan penaltı pozisyonu hakkında Fırat Aydınus ise "Fenerbahçe'nin penaltı kazandığı pozisyonda Başakşehirli Onur vücudunu genişletirken elle topa müdahale ettiği için penaltı kararı kesinlikle doğru" ifadelerini kullandı.

"Yorumu yok bunun"

Eski hakem Erman Toroğlu, penaltı pozisyonu hakkında şu sözleri kullandı: "Bu hareketi yapma. Kolunu açıyorsan bu net bir penaltı. Hakemin durduğu yer çok net. VAR'dan da destek almadı. Net penaltı. Bunun yorumu yok"

"Tartışılacak hiçbir şey yok"

Bülent Yıldırım, "Bizim stoperlerimizde bu hastalık var. Gelince penaltı olur diyoruz. Kolu genişletti. Pozisyon içeride. Net bir genişletme. Doğru bir penaltı. Tartışılacak hiçbir şey yok" dedi.

"Pozisyon içeride şüphe yok"

Deniz Çoban, "Pozisyon içeride şüphe yok. Kural vücudunu genişletmesi, kolunu topun önüne koymasını yeterli görüyor" ifadelerini kullandı.

"Abdulkadir pozisyonu biraz geç çalmış"

Bahattin Duran, "Onur Ergün'ün eli ve kolu doğal konumda değil. Dirseğini vücuduna yapıştırarak gitse ve dönse farklı. Dirseğinizi açınca, buraya gelirse top bu artık ihlal. Abdulkadir pozisyonu biraz geç çalmış" şeklinde konuştu.

"Pozisyon net penaltı"

Bünyamin Gezer ise "Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıda Onur dirseğini çıkartarak vücudunu büyütüyor. Pozisyon net penaltı" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler