Fenerbahçe'nin rakibi Austria Wien'de ilginç detay! David Alaba...

12.08.2022 - 12:12 | Son Güncellenme: 12.08.2022 - 13:04

Slovacko engelini rahat aşan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Austria Wien'le eşleşti. İşte Kanarya'nın rakibi Avusturya ekibinin tüm özellikleri...

Fenerbahçe'nin rakibi Austria Wien'de ilginç detay! David Alaba...

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çekya temsilcisi Slovacko'yu 3-0 ve 1-1'lik skorla dışında saf dışı ederek play-off turuna yükselen Fenerbahçe, Austria Wien ile eşleşti.

Avrupa'da final oynadı

Skorer, Fenerbahçe'nin rakibini masaya yatırdı. İşte detaylar... Avusturya ekibi, 1911 yılında kurulan ülkenin en köklü ekiplerinden... 24'ü lig, 27'si kupa olmak üzere ülkenin toplamda en çok kupa kazanan ekibi oldu. Avrupa kupalarında final oynamışlığı bulunan mor-beyazlı ekip, 1978'de Kupa Galipleri Kupası'nda şampiyonluk maçına çıktı ve Anderlecht'e boyun eğdi. Sonraki sezon ise kıtanın bir numaralı kupasında yarı final oynama başarısı gösterdiler.

15 bin kişi kapasiteli stadı var

Maçlarını 15 bin kişilik Viola Park'ta oynayan Austria Wien tarihinin şaşalı günlerinden uzakta bulunuyor. Geçen sezonu üçüncü sırada tamamlamalarının ardından bu sezona ise oldukça kötü bir giriş yaptılar. 2022-23 sezonu ilk 3 maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik ile 12 takımlı ligde şu an son sırada yer alıyorlar.

En değerli futbolcu Mühl

Son derece mütevazı bir kadroya sahip olan Austrian Wien'in, tahmini bonservis değeri 1.8 milyon euro olan Alman kaptanı Mühl en pahalı ismi konumunda. Avusturya U21 Milli Takımı forması da giyen Can Keleş, teknik direktörlüğünü Manfred Schmid'in yaptığı ekibin Türk asıllı oyuncusu.

İlgini Çekebilir
Alexander Sörloth için tarih belli oldu
Habere Git

Raguz en önemli gol umudu

Lask Linz takımından transfer edilen Marko Raguz şu an için takımın en önemli gol umutlarından biri olarak öne çıkıyor. 1.92'lik santrfor özellikle hava toplarındaki e

Ünlü yıldız Alaba, kulübün hisselerinin yüzde 2'sini aldı

Sahaya genellikle 4-2-3-1 ya da 4-3-1-2 şeklinde yayılan Schmid'in öğrencileri, zorluk derecesi yüksek karşılaşmalarda 5-3-2 de oynayabiliyor. Bayern Munihli futbolcu David Alaba iki yıl önce çocukluğunun takımı olan Austria Wien'de kulüp hisselerinden yüzde 2'sini satın almıştı. Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertli ekipteki görevine 2003'te Austria Wien'den ayrılarak gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler