Fenerbahçe'nin rakibi Lugano'yu tanıyalım!

19.06.2024 - 13:28 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 13:46

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İsviçre ekibi FC Lugano ile eşleşti! Sarı lacivertli takımın rakibi Lugano ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'nin rakibi Lugano'yu tanıyalım!

Detaylar geliyor...

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İsviçre'nin FC Lugano ile eşleşti. İlk maç 23 veya 24 Temmuz'da İsviçre'de, rövanş ise 30 veya 31 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak.

İsviçre Ligi'ni ikinci sırada tamamladı

İsviçreli teknik direktör Mattia Croci-Torti'nin çalıştırdığı Lugano, ligde bu sezon normal sezonu ve play-off turunu şampiyon Young Boys'un ardında ikinci sırada tamamladı.   

4-2-3-1 oynuyor

Maçlarını 4.900 kişilik Cornaredo Stadı'nda oynayan Lugano'nun güncel kadro değeri 35.9 milyon euro olarak gösteriliyor. 24.6 yaş ortalamasına sahip İsviçre ekibi maçlara genel olarak 4-2-3-1 dizilişle çıkıyor. 

Geçen yıl Beşiktaş'ın rakibi olmuştu

İsviçre'nin Lugano takımı geçen sezon da temsilcimiz Beşiktaş ile UEFA Konferans Ligi'nde aynı grupta yer almıştı. İstanbul'daki maçı konuk ekip 2-0 geriden gelerek 3-2 kazanmıştı. Siyah beyazlılar İsviçre'de oynanan mücadeleden ise 2-0 galip ayrılmıştı.

Takımın en değerli ismi Sloven santrfor Zan Celar

Mütevazı bir kadroya sahip FC Lugano'da 4,5 milyon Euro piyasa değerine sahip 25 yaşındaki Sloven santrfor Zan Celar öne çıkan oyuncusu durumunda. Kaleci Amir Saipi ve stoper Albian Hajdari 3'er milyon Euro, orta saha oyuncuları Yanis Cimignani ve Uran Bislimi ile savunma oyuncusu Lukas Mai ise 2,5 milyon Euroluk piyasa değerine sahip.   

Senin için hazırladığımız haberler